Chokoladetrøfler med avocado

Disse lækre chokoladetrøfler med avocado består af kun tre ingredienser. Mørk chokolade, lidt (plante)mælk og avocado. Ja, avocado!

Den sunde grøntsag (der egentlig er en frugt) tilføjer en cremet konsistens og masser af sunde fedtstoffer til de lækre trøfler. Men bare rolig: De smager slet ikke så sunde, som de lyder. Bare utrolig lækkert og intenst af chokolade med en cremet konsistens.

Chokoladetrøfler med avocado

 

Bedøm denne ret

Små trøfler til 20 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

 • 100 g mørk chokoladde
 • 0,5 moden avocado
 • 2 spsk. mælk, gerne mandel eller havremælk
 • 2 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen i et vandbad. Mos den halve avocado (det er vigtigt, at den er ordentligt moden) med en gaffel.

Bland smeltet chokolade, mælk og most avocado i en skål. Blend det sammen med en stavblender, til massen bliver helt glat og skinnende.

Stil skålen til side i køleskabet i 30-60 minutter, indtil massen er helt afkølet og begynder at stivne. Form nu små mundrette trøfler og rul dem i kakaopulver.

Opbevar chokoladetrøflerne på køl. De holder sig fint en uge i køleskabet. Men jeg tvivler på, at man vil kunne lade dem være så længe 😉

Find flere opskrifter i samme kategori

Veganske chokoladetrøfler med avocado

Chokoladetrøfler med avocado Det lyder næsten lidt for godt (sundt) til at være sandt (lækkert), ikke?

Men tro mig: De smager herligt! Også selvom trøflernes cremede, lækre konsistens skyldes den sunde avocado.

Avocado er jo oftest noget, der bruges i salater og det salte køkken. Men det er jo faktisk en frugt, og derfor er der ingen grund til ikke også at introducere avocadoen i det søde køkken.

Det er dog utrolig vigtigt, at du bruger en moden avocado til opskriften, så du får en cremet konsistens. Ellers kan avocadoen ikke moses ordentligt, og du kan risikere at små stykker vil være synlige i trøflerne.

Udover avocado og mørk chokolade indeholder de sunde chokoladetrøfler kun en smule mælk. Her kan du bruge lige den type mælk, du foretrækker. Hvis trøflerne skal være veganske vil jeg eksempelvis anbefale plantemælk såsom mandelmælk eller havremælk.

 

TIP: Prøv også mine bananis med chokolade for en nem sund snack eller muffins med kikærter og chokolade

 

 

 

Nemme og sunde chokoladetrøfler

Udover at være ret så sunde, er mine chokoladetrøfler med avocado også ret så nemme. Du skal blot smelte chokolade, mose avocado og blende ingredienserne sammen. Og så snart massen har sat sig en smule (det tager ca 30 minutter på køl), kan trøflerne rulles.

Det er altså nærmest nemmere at kaste sig ud i denne opskrift, i stedet for at løbe ud og købe en æske fyldte chokolader til din kæreste (eller bare lidt selvforkælelses-chokolade til aftenhyggen). Jeg lover jer, at du ikke fortyder det – lige meget om du forærer dem væk eller spiser dem alle selv.

 

TIP: Prøv også min opskrift på havregrynskugler eller øllebrødstrøfler.

 

Smagsvariationer for chokoladetrøfler med avocado

Trøflerne indeholder kun tre ingredienser. Mørk chokolade, avocado og mælk. Du kan dog sagtens tilføje forskellige ingredienser, der giver trøflerne et smagstwist. Prøv eksempelvis:

 • Lakrids – tilsæt 0,5 tsk. lakridspulver.
 • Vanilje – tilsæt korn af 0,5 vaniljestang.
 • Appelsin – tilsæt revet skal af 0,5 øko appelsin.
 • Hindbær – tilsæt 1 spsk. frysetørret hindbærpulver

chokolade opskrifter

Opskrifter på søde sunde sager med chokolade

Jeg har masser af skønne opskrifter på sundere søde sager med chokolade her på min blog. Mørk chokolade er nemlig en favoritingrediens i dessertopskrifter eller til søde snacks. på bloggen. Prøv eksempelvis nogle af mine favoritter her:

 

Shop the post

- reklamelinks

9 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hvor ser de bare lækre ud!! Håber mine bliver ligeså gode, har sat en portion i køleskabet nu, lavet af en mørk chokolade med hindbær i, som jeg fandt i Lidl. Min kæreste elsker chokolade, så mon ikke det bliver et hit:-)

 2. Hvor ser de bare lækre ud!! Håber mine bliver ligeså gode, har sat en portion i køleskabet nu, lavet af en mørk chokolade med hindbær i, som jeg fandt i Lidl. Min kæreste elsker chokolade, så mon ikke det bliver et hit:-)

 3. Kan de fryses… ?
  Det kunne være cool at kunne tage et par stykker ud og smide i madpakken.. (og nemmere at administrere.. )

Skriv en kommentar