Sunde fyldte chokolader med dadel-karamel
Mine fyldte chokolader med dadel-karamel er ikke ligefrem slankekost. Men derfor synes jeg sagtens, jeg kan tillade mig at sætte det sunde label på opskriften.
Chokoladerne består nemlig udelukkende af mørk chokolade og kokosolie, fyldt med dadler og mandelsmør. Ingredienser, der ikke bare smager skønt, men også nærer og mætter, så vi ikke får lyst til at tomme hele fadet.
Jeg tilsætter kokosolie til chokoladen, da jeg synes, det giver en fantastisk konsistens. Lidt a la mine ischokolader, der opbevares i køleskabet, og som smelter på den lækreste måde, når de rammer tungen.
Hvis du foretrækker det, kan du sagtens undlade kokosolien i chokoladen. Det vil blot give dig en chokolade med en helt fast sprød konsistens. Og så behøver de til gengæld ikke at opbevares på køl.
TIP: Prøv også min opskrift på klassiske specier eller havregrynskugler til jul
Karamel af dadler og mandelsmør
Fyldet i mine chokolader består af den lækreste, grove karamel af dadler og mandelsmør. Den er fremragende nem at lave, fordi du blot kan mose de bløde dadler sammen med nøddesmørret med en gaffel, helt uden at skulle finde en køkkenmaskine frem (og gøre den ren igen..).
Mandelsmør kan du lave selv efter min opskrift lige her. Du kan også finde det i helsekostbutikker, men pas på – det kan godt blive en dyr afhængighed!
Hvis du ikke kan skaffe mandelsmør, kan du bruge peanutbutter i stedet. Det vil give de fyldte chokolader med karamel et lækkert twist i smagen a la snickers.
TIP: Prøv også min opskrift på rocky road eller dadelkonfekt
Flere sundere opskrifter til julehyggen
Hvis du er på udkig efter flere sundere alternativer til julens konfekt, vil jeg anbefale dig at prøve følgende opskrifter:
- Julekager med frugt og nødder
- Ischokolader
- Pekan-skildpadder med karamel
- Kandiserede nødder med julekrydderi
- Havregrynskugler med dalder