Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Clafoutis med kirsebær

En clafoutis er en fransk kage, der ofte laves med kirsebær. Det er en ganske simpel men utrolig dejlig sød sommerservering, der er både hurtig og nem at bage.

En clafoutis med kirsebær laves af en tynd kagedej, der mest af alt minder om en pandekagedej. Denne overhældes lækre solmodne kirsebær, inden den bages i ovnen, til den er luftig, svampet i midten og karamelliseret gyldenbrun på toppen.

Clafoutis med kirsebær

Kage til 8 personer
Forberedelse 10 min /I alt 40 min
INGREDIENSER

  • BÆR

  • 500 g kirsebær
  • Clafoutis

  • 100 g sukker
  • 4 æg
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl fløde
  • 3 dl sødmælk
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • TIL FORMEN

  • 1 tærteform eller springform på ca. 25 cm
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. sukker

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovnfunktion.

Smør formen med smør, og drys med sukker. Ryst formen, så sukkeret fordeler sig i hele formen.

Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt æggeblommer, mælk og fløde, og pisk igen, til det er blandet. Tilsæt dernæst hvedemel, vaniljesukker og et nip salt, og pisk, til du får en flydende, ensartet dej.

Halvér kirsebærene, og fjern stenene. Kom de halvekirsebær i formen, hæld dejen over. Sæt dernæst din clafoutis i ovnen i cirka 30 minutter, til den er hævet og flot gylden i overfladen.

Lad kagen køle af og sætte sig. Servér den enten lun eller kold. Gerne med lidt letpisket flødeskum eller cremefraiche.

Ingredienser til Clafoutis med kirsebær kirsebær  

Opskrift på fransk clafoutis

Clafoutis udtales "" på fransk. Det er en traditionel kage fra det franske landkøkken, der er både rustik og delikat på samme tid. Kagen minder på mange måder om en fyldig pandekage, en kage-agtig creme brûlée eller bær med bagt kagecreme. Opskriften er simpel og adskiller sig fra de klassiske danske kager. Kagen er sommerlet, sød og frisk på samme tid, med smukke saftige bær, en god smag af vanilje og en let karamelliseret overflade.  

TIP: Prøv også disse opskrifter på jordbærtærte, rabarbertærte med marcipan eller vores nemme rabarbarcrumble

  Fransk clafoutis med kirsebær  

Clafoutis med kirsebær

En clafoutis med kirsebær er, hvordan du oftest vil få kagen serveret i Frankrig. I Frankrig laves clafoutis ofte med en særlig sort af en små sorte kirsebær. Vi bruger dog danske kirsebær, og det smager mindst lige så lækkert! Det er dog nemt at variere opskriften, for clafoutis kan laves med alverdens lækkerier, frugter og bær. Vi kan anbefale brombær og blåbær, der giver lidt samme resultat som med kirsebær. Men kagen smager også vidunderligt med frugter æble, pære og blomme, eller med stykker af råsyltet rabarber.  

TIP: Prøv også denne opskrift på blondies med rabarber og hvid chokolade, hjemmelavede flødeboller eller småkager med spiselige blomster

   

TIP: Prøv også denne opskrift på chia alamande med friske kirsebær