Opskrift på rugbrødssandwich
Denne rugbrødssandwich med kylling smager af alt andet end kedelige rugbrødsmadder. Her er fyldet nærmest som en kyllingeburger med smeltet ost, dressing og salat, men bollen er udskiftet med mættende, fiberrige rugbrødsskiver. Det er altså et fornuftigt måltid, der både smager, nærer og mætter helt fantastisk.
Rugbrødssandwich med kylling og ost
Jeg fylder min rugbrødssandwich med kylling. Kyllingebrystfilet, der bages i ovnen, så man slipper for at have gang i pander og for meget opvask.
Når kyllingen er gennemstegt, tager jeg kødet ud af ovnen og lægger cheddar over. Så skal fadet blot ind i ovnen et øjeblik, så osten smelter, og så får man det lækreste sandwichfyld: Saftigt kyllingekød med smeltet cheddarost!
TIP: Prøv også denne måltidssalat til flere dage.
Fyld til rugbrødssandwich
Fyld til rugbrødssandwich kan nemt varieres, alt efter hvad du har lyst til eller har i køleskabet. Jeg laver her en kombination med kylling, cheddar, sprød skinke og cremet avocado, der er helt vildt god. Du kan dog nemt bruge andre typer ost, udskifte skinke med bacon eller bruge andre grøntsager, hvis du synes.
Dressingen består af græsk yoghurt rørt med mayonnaise, dijonsennep, honning og lidt eddike. Det giver en virkelig god “all around” dressing, som jeg holder af at bruge i burgers og sandwiches. Som alternativ kan jeg også anbefale dig at smøre rugbrødet med rød pesto, grøn pesto eller hummus.
Rugbrød til sandwich
Du kan bruge alle typer rugbrød til opskriften. Jeg kan varmt anbefale et hjemmebagt rugbrød med masser af kerner eller et bondebrød. Men ellers findes der også masser af varianter i supermarkederne, der smager herligt. Kig særligt gerne i deres “bakeoff” afdeling, hvor du kan købe hele brød, du selv kan skære i skiver.