Rugbrødssandwich med kylling

En rugbrødssandwich med kylling er et fantastisk lækkert, mættende og sundt måltid. Som en rigtig luksus frokost eller en lyn-hurtig aftensmad.

Fyldet i sandwichen består af kylling med cheddarost, sprød serranoskinke, avocado, salat og yoghurtdressing. En fremragende kombination, der smager godt både lun og kold. Du kan derfor både servere sandwich straks eller tage dem med på madpakke dagen efter.

rugbrødssandwich med kylling

Rugbrødssandwich med kylling

 

Bedøm denne ret

Hovedmåltid til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 15 min / i alt 25 min

Ingredienser

 • 4 kyllingebrystfilter
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt og friskkværnet peber
 • 100 g cheddar
 • 8 skiver serranoskinke
 • 2 avocado
 • 1 bakke blandet salat
 • Rugbrød

YOGHURTDRESSING

 • 2 spsk. græsk yoghurt
 • 2 spsk. mayonnaise
 • 2 tsk. æblecidereddike
 • 1 tsk. djionsennep
 • 1 tsk. honning
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

KYLLING

Tænd ovnen på 200 grader. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad. Hæld olivenolie over, og drys med salt og peber. Bag nu kyllingefileterne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gennemstegte og let gyldne i overfladen. Tag kyllingekødet ud. Læg skiver af cheddarost over kyllingekødet, og sæt fadet tilbage i ovnen i 1 minut, så osten smelter. Lad dernæst kyllingekødet stå, så osten sætter sig en smule, inden du skære kødet i skiver.

SERRANO

Fordel serranoskinken på en bageplade med bagepapir. Bag skinken i cirka 3 minutter ved 200 grader, til den er sprød.

 

GRØNT

Skær avocado i skiver.

Skyl og tørsalaten.

DRESSING

Rør alle ingredienserne sammen i en skål.

SERVERING

Skær skiver af rugbrød. Rist evt. brødet, hvis du vil servere din rugbrødssandwich lune.

Smør brødet med dressing. Fyld sandwiches med kyllingekød, avocado, serrano og salat.

Nyd enten din rugbrødssandwich lun eller kold.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på rugbrødssandwich

Denne rugbrødssandwich med kylling smager af alt andet end kedelige rugbrødsmadder. Her er fyldet nærmest som en kyllingeburger med smeltet ost, dressing og salat, men bollen er udskiftet med mættende, fiberrige rugbrødsskiver. Det er altså et fornuftigt måltid, der både smager, nærer og mætter helt fantastisk.

 

fyld til Rugbrødssandwich med kylling

 

Rugbrødssandwich med kylling og ost

Jeg fylder min rugbrødssandwich med kylling. Kyllingebrystfilet, der bages i ovnen, så man slipper for at have gang i pander og for meget opvask.

Når kyllingen er gennemstegt, tager jeg kødet ud af ovnen og lægger cheddar over. Så skal fadet blot ind i ovnen et øjeblik, så osten smelter, og så får man det lækreste sandwichfyld: Saftigt kyllingekød med smeltet cheddarost!

 

TIP: Prøv også denne måltidssalat til flere dage. 

 

Rugbrødssandwich med kylling avocado og skinke

 

Fyld til rugbrødssandwich

Fyld til rugbrødssandwich kan nemt varieres, alt efter hvad du har lyst til eller har i køleskabet. Jeg laver her en kombination med kylling, cheddar, sprød skinke og cremet avocado, der er helt vildt god. Du kan dog nemt bruge andre typer ost, udskifte skinke med bacon eller bruge andre grøntsager, hvis du synes.

Dressingen består af græsk yoghurt rørt med mayonnaise, dijonsennep, honning og lidt eddike. Det giver en virkelig god “all around” dressing, som jeg holder af at bruge i burgers og sandwiches. Som alternativ kan jeg også anbefale dig at smøre rugbrødet med rød pesto, grøn pesto eller hummus.

 

sandwich med rugbrød

 

Rugbrød til sandwich

Du kan bruge alle typer rugbrød til opskriften. Jeg kan varmt anbefale et hjemmebagt rugbrød med masser af kerner eller et bondebrød. Men ellers findes der også masser af varianter i supermarkederne, der smager herligt. Kig særligt gerne i deres “bakeoff” afdeling, hvor du kan købe hele brød, du selv kan skære i skiver.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar