
Ingredienser
- 4 kyllingebrystfilter
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 100 g cheddar
- 8 skiver serranoskinke
- 2 avocado
- 1 bakke blandet salat
- Rugbrød
YOGHURTDRESSING
- 2 spsk. græsk yoghurt
- 2 spsk. mayonnaise
- 2 tsk. æblecidereddike
- 1 tsk. djionsennep
- 1 tsk. honning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
KYLLING
Tænd ovnen på 200 grader. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad. Hæld olivenolie over, og drys med salt og peber. Bag nu kyllingefileterne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gennemstegte og let gyldne i overfladen. Tag kyllingekødet ud. Læg skiver af cheddarost over kyllingekødet, og sæt fadet tilbage i ovnen i 1 minut, så osten smelter. Lad dernæst kyllingekødet stå, så osten sætter sig en smule, inden du skære kødet i skiver.
SERRANO
Fordel serranoskinken på en bageplade med bagepapir. Bag skinken i cirka 3 minutter ved 200 grader, til den er sprød.
GRØNT
Skær avocado i skiver.
Skyl og tørsalaten.
DRESSING
Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
SERVERING
Skær skiver af rugbrød. Rist evt. brødet, hvis du vil servere din rugbrødssandwich lune.
Smør brødet med dressing. Fyld sandwiches med kyllingekød, avocado, serrano og salat.
Nyd enten din rugbrødssandwich lun eller kold.
Opskrift på rugbrødssandwich
Denne rugbrødssandwich med kylling smager af alt andet end kedelige rugbrødsmadder. Her er fyldet nærmest som en kyllingeburger med smeltet ost, dressing og salat, men bollen er udskiftet med mættende, fiberrige rugbrødsskiver. Det er altså et fornuftigt måltid, der både smager, nærer og mætter helt fantastisk.
Rugbrødssandwich med kylling og ost
Jeg fylder min rugbrødssandwich med kylling. Kyllingebrystfilet, der bages i ovnen, så man slipper for at have gang i pander og for meget opvask.
Når kyllingen er gennemstegt, tager jeg kødet ud af ovnen og lægger cheddar over. Så skal fadet blot ind i ovnen et øjeblik, så osten smelter, og så får man det lækreste sandwichfyld: Saftigt kyllingekød med smeltet cheddarost!
TIP: Prøv også denne måltidssalat til flere dage.
Fyld til rugbrødssandwich
Fyld til rugbrødssandwich kan nemt varieres, alt efter hvad du har lyst til eller har i køleskabet. Jeg laver her en kombination med kylling, cheddar, sprød skinke og cremet avocado, der er helt vildt god. Du kan dog nemt bruge andre typer ost, udskifte skinke med bacon eller bruge andre grøntsager, hvis du synes.
Dressingen består af græsk yoghurt rørt med mayonnaise, dijonsennep, honning og lidt eddike. Det giver en virkelig god “all around” dressing, som jeg holder af at bruge i burgers og sandwiches. Som alternativ kan jeg også anbefale dig at smøre rugbrødet med rød pesto, grøn pesto eller hummus.
Rugbrød til sandwich
Du kan bruge alle typer rugbrød til opskriften. Jeg kan varmt anbefale et hjemmebagt rugbrød med masser af kerner eller et bondebrød. Men ellers findes der også masser af varianter i supermarkederne, der smager herligt. Kig særligt gerne i deres “bakeoff” afdeling, hvor du kan købe hele brød, du selv kan skære i skiver.