Græske frikadeller med feta

Disse små græske frikadeller med feta er simpelthen så stjernegode!

Oksefrikadellerne får masser af smag fra græske krydderier, og så bliver de ekstra lækre og saftige, når der røres feta i farsen.

Jeg serverer de græske frikadeller med en pink(!) tzatziki med rødbede og lækre ovnbagte kartofler med den resterende fetaost. Det bliver det lækreste græske festmåltid, der er tilmed nemt at bikse sammen. Perfekt som både gæstemad eller lidt hverdagsluksus.

 

Græske frikadeller med feta

Græske frikadeller, rødbedetzatziki & feta-kartofler

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 20 min

Ingredienser

GRÆSKE FRIKADELLER

 • 500 g hakket oksekød
 • 50 g feta
 • 1½ tsk. salt
 • friskkværnet peber
 • 1 spsk. tørret oregano
 • 3 fed hvidløg
 • 1 håndfuld bredbladet persille
 • 1 håndfuld frisk mynte

RØDBEDE-TZATZIKI

 • 300 g rødbeder
 • 2 fed hvidløg
 • 3 dl græsk yoghurt 10 %
 • ½ citron
 • salt og friskkværnet peber

FETA-KARTOFLER

 • 1 kg kartofler
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt
 • 1 spsk. tørret oregano
 • 100 g feta
 • 50 g rucola

Fremgangsmåde

FRIKADELLER

Læg oksekødet i en skål, og tilsæt groft smuldret feta, salt, peber og oregano. Pil og pres hvidløg. Skyl og hak persille og mynte. Rør hvidløg og krydderurter i farsen, og rør den godt sammen. Stil på køl i mindst 30 minutter.

RØDBEDE-TZATZKI

Skræl rødbederne, og riv dem groft; lad dem dryppe af i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Vend revet rødbede i yoghurten, og stil blandingen på køl.

FETA-KARTOFLER

Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Vend med olivenolie, oregano og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoflerne i 30 minutter. Tag bagepladen ud, og smuldr fetaosten over kartoflerne. Sæt pladen i ovnen i yderligere 10 minutter, til fetaosten er gylden. Skyl og tør rucola, og læg det på et fad. Anret kartoflerne ovenpå.

FRIKADELLER, FORTSAT:

Tril små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 10-15 minutter, til de er gennemstegte. Servér med feta-kartofler og rødbede-tzatziki.

Find flere opskrifter i samme kategori

Græske frikadeller med feta

Græske frikadeller med feta

De græske frikadeller er en opskrift, jeg har brugt i mange år. Den er inspireret af nogle frikadeller, mine forældre ofte lavede, da jeg var barn, når vi fik gæster, og de diskede op med “den græske menu”.

Græske frikadeller af okse og lammekød

Mine forældres græske frikadeller laves af halvt lam, halvt oksekød. Det giver også en ufattelig lækker smag, så hvis du er til lammekød, vil jeg varmt anbefale dig at erstatte halvdelen af farsen med det.

Tip: Prøv også min opskrift på klassiske danske frikadeller eller saftige kyllingefrikadeller med parmesan

 

Nemme frikadeller med feta

Farsen af oksekød og feta kan røres sammen i et snugtag. Frikadellerne er desuden ekstra hurtig at lave, da de steges i ovnen. Det gør opskriften ekstra nem og perfekt til både hverdagen og fest, hvis du skal lave en stor portion til mange gæster.

Du kan også snildt stege frikadellerne på en pande. Og så er farsen er også god, når den formes som bøffer, der kan bruges i en græsk burger.

 

TIP: Servér de lækre frikadeller med feta med hjemmebagte pitabrød.

 

 

ovnkartofler med feta

 

Tilbehør til græske frikadeller

Som tilbehør til de græske frikadeller laver jeg en smuk, pink rødebedetzatziki og feta-kartofler. Det passer perfekt til det græske køkken, men har lige et lille twist af noget mere moderne.

Som yderligere tilbehør, vil jeg anbefale dig denne quinoasalat med vandmelon og feta, en klassisk græsk salat eller en græsk linsesalat med feta, hvis du laver retten om sommeren. Ellers er denne græske quinoasalat med pitachips også helt vidunderlig året rundt.

Tzatziki med rødbede

I denne skrigende pink tzatziki bruger jeg revet rødbede fremfor agurk, som vi kender den klassiske græske tzatziki dip. Det giver en herlig smag, og så er farven jo slet ikke til at stå for. Hvis du gerne vil lave en helt klassisk tzatziki, skal du blot erstatte rødbede med revet agurk i opskriften. Husk dog at klemme lidt af væsken fra den revne agurk fra over håndvasken, så din tzatziki ikke bliver for våd.

Ovnkartofler med feta

Ovnkartofler er altid et hit, men for at gøre dem en tand mere spændende, smuldrer jeg feta over, der får lov til at riste med i ovnen. Det får fetaen til at karamellisere let, og gør kartoflerne helt uimodståelige. De lækre feta-kartofler anrettes sammen med rucolasalat, som også passer perfekt til det græske køkken.

 

TIP: Prøv også min opskrift på græsk moussaka

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej.

  Kan man fryse frikadellerne ned og varme dem op uden problemer?

  Mvh. Kathrine

 2. Hvor ser og lyder det mega lækkert! Kan man erstatte oksekødet med plantefars? Da jeg har en veninde der er vegetar ?

 3. Græske frikadeller laves med 1 æg, 1 Stort revet løg, 5 Store revet kartoffel, mynte, bredbladet persille, hakket kalv/gris – dog også bare med lam, men jeg synes bedst om den blandede udgave.
  Man skal presse saften ud af de kartofler man har revet på rivejernet fint. Løg skal også rives fint.

Skriv en kommentar