Græske frikadeller med feta
De græske frikadeller er en opskrift, jeg har brugt i mange år. Den er inspireret af nogle frikadeller, mine forældre ofte lavede, da jeg var barn, når vi fik gæster, og de diskede op med “den græske menu”.
Græske frikadeller af okse og lammekød
Mine forældres græske frikadeller laves af halvt lam, halvt oksekød. Det giver også en ufattelig lækker smag, så hvis du er til lammekød, vil jeg varmt anbefale dig at erstatte halvdelen af farsen med det.
Tip: Prøv også min opskrift på klassiske danske frikadeller eller saftige kyllingefrikadeller med parmesan
Nemme frikadeller med feta
Farsen af oksekød og feta kan røres sammen i et snugtag. Frikadellerne er desuden ekstra hurtig at lave, da de steges i ovnen. Det gør opskriften ekstra nem og perfekt til både hverdagen og fest, hvis du skal lave en stor portion til mange gæster.
Du kan også snildt stege frikadellerne på en pande. Og så er farsen er også god, når den formes som bøffer, der kan bruges i en græsk burger.
TIP: Servér de lækre frikadeller med feta med hjemmebagte pitabrød.
Tilbehør til græske frikadeller
Som tilbehør til de græske frikadeller laver jeg en smuk, pink rødebedetzatziki og feta-kartofler. Det passer perfekt til det græske køkken, men har lige et lille twist af noget mere moderne.
Som yderligere tilbehør, vil jeg anbefale dig denne quinoasalat med vandmelon og feta, en klassisk græsk salat eller en græsk linsesalat med feta, hvis du laver retten om sommeren. Ellers er denne græske quinoasalat med pitachips også helt vidunderlig året rundt.
Tzatziki med rødbede
I denne skrigende pink tzatziki bruger jeg revet rødbede fremfor agurk, som vi kender den klassiske græske tzatziki dip. Det giver en herlig smag, og så er farven jo slet ikke til at stå for. Hvis du gerne vil lave en helt klassisk tzatziki, skal du blot erstatte rødbede med revet agurk i opskriften. Husk dog at klemme lidt af væsken fra den revne agurk fra over håndvasken, så din tzatziki ikke bliver for våd.
Ovnkartofler med feta
Ovnkartofler er altid et hit, men for at gøre dem en tand mere spændende, smuldrer jeg feta over, der får lov til at riste med i ovnen. Det får fetaen til at karamellisere let, og gør kartoflerne helt uimodståelige. De lækre feta-kartofler anrettes sammen med rucolasalat, som også passer perfekt til det græske køkken.
TIP: Prøv også min opskrift på græsk moussaka