Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Indisk kylling med ristet blomkål

En af de meste populære opskrifter på min blog, er en indisk cashew curry med ristet blomkål.

Her har jeg taget udgangspunkt i opskriften, men tilsat kylling og udskiftet en ingrediens her og dér, for at gøre ingredienslisten mere simpel.

Der er eksempelvis ikke cashewnødder i saucen (kun som valgfrit drys), da de små buttede halvmåner mange steder sælges i bittesmå poser til ikke særlig hverdagsvenlige priser.

Indisk kylling med ristet blomkål

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 50 min

INGREDIENSER

  • 400 g kyllingebryst
  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. smør
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 3 tsk. karry
  • 3 tsk. garam masala*
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 140 g tomatpuré
  • Til servering

  • 1 håndfuld cashewnødder
  • koriander
  • 50 g rucola
  • naanbrød

Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingekødet i tern, og sæt dem til side. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, drys let med salt, og bag blomkålsbuketterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Rist cashewnødderne gyldne i stor gryde, og sæt dem til side. Pil og hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær i smør i gryden, og tilsæt karrypasta, karry, garam masala, salt og peber. Tilsæt kyllingekød, og steg, til det er lysebrunt. Vend kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden. Lad det simre, indtil kødet er mørt, og vend så de bagte blomkålsbuketter i gryden. Smag til med salt og peber, drys med ristede cashewnødder, og servér med lunt naanbrød, frisk koriander og skyllet rucola.

 

*Garam masala er en indisk krydderiblanding, der giver en vidunderlig smag. Brug eventuelt en blanding af paprika, koriander, spidskommen, kardemomme og kanel, hvis du ikke kan finde det i dit lokale Supermarked.

Indisk kylling

Indisk kylling med ristet blomkål er en vidunderlig curry inspireret af det indiske køkken. Saucen laves af kokosmælk og græsk yoghurt, der giver en fantastisk cremet konsistens. Saucen smages desuden til med en masse krydderier - alt fra rød karrypasta til garam masala, der er med til at give den gode indiske smag. Du kan sagtens lave en vegetarisk opskrift af opskriften ved at undlade kyllingen. Den ristede blomkål giver en god fylde og smag til retten alene. Du kan dog også sagtens tilføje ristet tofu eller kikærter, hvis du vil give retten mere mæthed og protein. Servér gerne din indiske curry med lune og bløde naanbrød. Min bedste opskrift finder du her.

TIP: Prøv også min opskrift på en indisk lammegryde eller indiske besan puda pandekager

Sund og nem karryret med kylling og blomkål

Denne lækre curry er både sund og mættende. En perfekt hverdagsret hvor man sagtens kan lave dobbeltportion og spise den over to aftener. Prøv evt. andre toppings dagen efter for at skabe lidt variation. Jeg elsker at tilføje ristet kokos, banan, æble, peanuts og mangochutney - sådan lidt ristaffel agtigt - på anden dagen.

TIP: Prøv også min opskrift på ristaffel alt-i-et-fad eller boller i karry

 
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.