-
Link kopieret
Jordbærtærte
Dette er bud på en klassisk og lækker jordbærtærte. Med en sprød mørdejsbund, et saftigt mazarinfyld (som en klassisk mazarintærte) og et godt lag chokolade. Toppet med en luftig vaniljecreme og massevis af solmodne jordbær.

Tærte til 8-10 personer
Forberedelse 30 min /I alt 50 min
INGREDIENSER
MØRDEJSBUND
200 g hvedemel
150 g smør
50 g sukker
1 knsp. salt
3-4 spsk. isvand
MAZARINMASSE
50 g blødt smør
150 g marcipan
100 g sukker
40 g hvedemel
1 æg
Vaniljecreme
1 vaniljestang
2 æggeblommer
50 g sukker
25 g majsstivelse
3 dl sødmælk
1 dl fløde
CHOKOLADE
100 g chokolade
10 g smør
PYNT
250 g jordbær
MØRDEJ
Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem ud i melet, så smørret ikke er i kugler større end en ært. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt en spsk. isvand ad gangen, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers mere vand.
Tryk dejen sammen på en bordplade, og saml den til en rund disk. Pas på med at arbejde for længe med den, så smørret smelter. Pak tærtedejen ind i husholdningsfilm eller kom den i en lufttæt boks, og læg den så i køleskabet i mindst 30 minutter.
MAZARINMASSE
Rør blødt smør, marcipan og sukker sammen til en ensartet masse uden klumper (brug evt. dine hænder til at ælte det sammen). Tilsæt dernæst æg og mel, og pisk det sammen, til masse er jævn.
BAGNING
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord. Flyt den over i tærteformen, fjern den overskydende tærtedej (evt. ved at rulle en kagerulle over) Tryk forsigtigt kanten på plads, og fordel mazarinmassen i tærtebunden.
Bag tærten i cirka 20 minutter, til overfladen er flot gylden. Lad dernæst tærten køle af.
Lav din vaniljecreme allerede nu, så den kan køle af samtidig med tærten.
VANILJECREME
Skil vaniljekornene fra stangen, og mos dem sammen med lidt sukker på et skærebræt, så de skilles fra hinanden. Kom vaniljesukkeret, det resterende sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål, og pisk det sammen.
Bring mælken og den tomme vaniljestang i kog i mindre gryde. Skru ned på medium varme. Tilsæt først 1/2 dl af mælken til æggemassen, og pisk det sammen, så den bliver flydende. Tilsæt dernæst gradvist æggemassen til gryden med mælk under konstant piskning. Lad din vaniljecreme koge et par minutter, til den tykner. Pisk konstant, da cremen let brænder på.
Hæld vaniljecreme over i en ren skål. Dæk cremen med et lag husholdningsfilm direkte på overfladen, så du undgår, at overfladen danner en hinde. Stil cremen i køleskabet, og lad den køle af.
CHOKOLADE
Smelt chokoladen over et vandbad. Tag chokoladen af varmen, og tilsæt smør. Rør rundt, til smørret smelter, og du får en blank masse.
Fordel chokoladen over mazarinbund i tærtebunden, og lad dernæst tærten køle helt af, så chokoladen sætter sig. Stil den evt. i køleskabet eller fryseren, så det går lidt hurtigere.
VANILJECREME, FORTSAT
Pisk fløden til skum i en skål.
Fjern filmen fra overfladen på vaniljecremen, og pisk cremen godt, så den bliver jævn og glat uden klumper. Vend dernæst forsigtigt flødeskummen i cremen.
Fordel vaniljecremen over tærtebunden.
PYNT
Skyl jordbærene i en sigte, og nib de grønne blade af. Del jordbærene i to, og fordel dem over vaniljecremen.
Stil jordbærtærten på køl indtil servering.
Den bedste jordbærtærte opskrift
Hvem elsker ikke jordbærtærte? Tærten rimer på sommer, og der er næsten intet bedre, end at servere en lækker jordbærtærte i solskin og med danske jordbær på toppen.
TIP: Prøv også en sundere jordbærtærte, denne rabarbertærte med marcipan eller blondies med rabarber og hvid chokolade.
Jordbærtærte med marcipan
Det er ikke en jordbærkage men en tærte med mørdejstærtebund fyldt med mazarinmasse. Altså også det man kalder en mazarintærte.
TIP: Prøv også opskriften på nøddetærte eller en klassisk æbletærte
Den bedste opskrift på jordbærtærte består altså af:
- Mørdejsbund: Et tyndt, sprød lag mørdej med en dejlig smag af smør.
- Mazarinfyld: Et fyld af marcipan, æg og sukker, der sætter sig som et saftigt marcipanfyld.
- Et lag af mørk chokolade: Et godt tykt lag mørk chokolade skal der til! Jeg tilsætter en smule smør, så chokoladen nemmere kan skæres over, når kagen deles.
- Vaniljecreme: En silkeblød vaniljecreme vendt med en smule flødeskum, så den bliver ekstra luftig.
- Jordbær: Naturligvis masser af søde, modne og gerne danske jordbær.
Det er sådan en helt klassisk, dansk jordbærtærte bør være, hvis I er enige, vil I elske denne opskrift.
TIP: Prøv også opskriften på jordbærsalat eller brug jordbær på denne fantastiske islagkage



