Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv (0)

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Kylling saltimbocca

Saltimbocca alla romana er en klassisk italiensk ret fra Rom. Traditionelt laves den med kalvekød, prosciutto og salvie, der serveres med en smagfuld hvidvinssauce.

Her laves en lidt mere hverdagsvenlig version med kyllingebryst, som man jo kan finde i alle supermarkeder. Kyllingekødet passer perfekt sammen med skinke og salvie.

Ønsker du at lave en helt traditionel Saltimbocca kan du snildt erstatte kylling med kalveschnitzler.

Kylling saltimbocca

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 20 min

INGREDIENSER

  • Kylling saltimbocca

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 8 skiver parmaskinke
  • 1 håndfuld salvieblade
  • 1 dl hvedemel
  • 4 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl marsala vin
  • Salt & peber
Fremgangsmåde

Bank kyllingebrystfileterne ud, så de er cirka 1 cm tykke. Dette kan du gøre ved at komme dem i en pose eller ved at lægge et stykke film over og dernæst banke dem ud med en kagerulle eller en kødøkse.

Læg to stykke parmaskinke på hvert kyllingefilet, og placér et salvieblad over. Fæstn salviebladet til kødet med en tandstik.

Bland mel med salt og peber, og vend undersiden af kødet, hvor der ikke sidder parmaskinke, i melblandingen.

Smelt 2 spsk. af smørret og olivenolien i en pande. Steg først kødet på siden med parmaskinke og salvie, til skinken er sprød.

Vend dernæst kyllingebrystfileterne, og steg dem cirka 5 minutter på den anden side, til kødet er næsten gennemstegt. Hæld hvidvin og marsala på panden, og lad det simre i 5 minutter.

Tag kødet af panden, og tilsæt yderligere 2 spsk. smør. Kog væsken ind til en sauce. Drys et par hakkede salvieblade i, og smag til med salt og peber.

Servér kylling saltimbocca og sauce med lunt brød og en grøn salat.

Kylling saltimbocca

Saltimbocca med kylling

Kylling saltimbocca smager af den dejligste gæstemad, men retten tager vitterligt ikke meget mere end 20 minutter at bikse sammen. 

TIP: Prøv også en autentisk italiensk opskrift på spaghetti bolognese eller en cremet fettuccine alfredo med kylling


 

Tilbehør til kylling saltimbocca

Som tilbehør kan det være rigtig lækkert at servere en italiensk inspireret salat. Det kunne være rucola og fintsnittet fennikel, vendt i vinaigrette og drysset med kapers og parmesanflager. Derudover er det en god ide at servere retten med godt brød. Det skal ligesom til, så man har noget til at få det sidste af den fantastisk sauce op fra tallerkenen ?   saltimbocca med Kylling  

Saltimbocca sauce med marsala

I hvidvinssaucen simrer smør og hvidvin sammen med marsala, til det får en blank konsistens, nærmest som en glace. Marsala er en vin fra Sicilien. Den drikkes egentlig lokalt som en almindelig vin, men den minder nu mere om en portvin. Sødere og kraftig, med en alkoholprocent på næsten 20%. Vinen kan godt erstattes med almindelig hvidvin, når du laver kylling saltimbocca. Det er dog en god ide at få fingrene i den, for den giver saucen en helt fantastisk smag. Marsala kan købes i de fleste større supermarkeder, og er ikke så dyr.  

TIP: Prøv også denne opskrift på klassisk cæsar salat med kylling eller en kyllingegryde med fennikel og grønkål

 

Flere opskrifter inspireret af det italienske køkken