Grillspyd med halloumi

Her får I en skøn sommeropskrift fra min kogebog Skønne salater & vidunderligt tilbehør. De lækreste grillspyd med grøntsager og halloumi.

Spyddene er enormt dekorative, og så smager de helt fantastisk. De er ganske enkelt et sikkert hit til grillmiddagen.

Grillspyd med halloumi

Grillspyd med halloumi

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer personer
forberedelse 15 min / tilberedning 10 min / i alt 25 min

Ingredienser

  • 1 squash
  • 2 store gulerødder
  • 1 håndfuld blandede friske krydderurter (gerne persille, oregano, basilikum, koriander og/eller timian)
  • 2-3 fed hvidløg, presset
  • Saft af 1⁄2 citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt & friskkværnet peber
  • 250 g halloumi

Endvidere

  • 10-15 træspyd

Fremgangsmåde

Brug en kartoffelskræller til at lave lange, brede strimler af squash og gulerødder. Kassér den inderste, bløde del af squashen, eller gem den til en wokret, gryderet eller lignende.

Saml en stor håndfuld af, hvad du har i vindueskarmen eller køkkenhaven af blandede krydderurter, og hak dem fint. Kom grøntsagsstrimlerne i en skål sammen med hakkede krydderurter, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Vend godt rundt, og lad det marinere en halv time.

Skær halloumiosten i skiver på ca. 1 cm, og sæt skiftevis halloumi og grøntsagsstrimler på spyddene. Start med at lægge nogle gulerods-, og squashstrimler oven på hinanden, og stik enden af spyddet igennem dem alle, så de sidder sammen. Fold skiftevis grøntsagsstrimlerne fra hver side over spyddet, indtil de er foldet hele vejen som en mu- setrappe. Sæt derefter en skive ost på, og fortsæt processen.
Grill spyddene på alle sider, indtil osten er gylden, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Grillspyd med halloumi

Grillspyd med halloumi

Grillspyd med halloumi er vanvittigt lækkert tilbehør til grillmenuen.

Halloumi er en cypriotisk ost med en mild og salt smag og en fast konsistens. Ostens sande karakter kommer dog først rigtig til udtryk, når den opvarmes, da halloumi, som en af de eneste oste, holder formen, når den grilles eller steges. Ydersiden bliver gylden og sprød, imens det inderste smelter let.

 

TIP: Prøv også min opskrift på kyllingespyd med halloumi

 

Grillspyd med grøntsager og ost

På de dekorative grillspyd med halloumi får osten selskab af krydderurter og grøntsager, hvilket frembringer den skønneste smag af sommer. Jeg laver lange bånd af gulerod og squash med en kartoffelskræller, og når de har trukket i marinaden, sættes de på spyddene. Det ser enormt dekorativt ud, og er også mere delikat end hvis man blot havde skåret grøntsagerne ud i tern.

Inspiration til din grill menu

I dette blogpost kan du finde mere inspiration til sammensætte den perfekte grill menu. Jeg vil særligt anbefale dig at prøve disse skønne opskrifter:

 

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma!
    Super lækkert tilbehør – men bliver lige nødt til at høre hvor du køber din halloumi henne?

  2. Jeg har bare snart været alle større supermarkeder igennem i Århus uden held, men må på jagt igen.
    Tak for svar! 🙂

Skriv en kommentar