
Ingredienser
SALAT
- 2 dl grønne eller sorte linser
- 2 auberginer
- 1 stort rødløg
- 1 spsk. olivenolie
- Salt & friskkværnet peber
DRESSING
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. ahornsirup
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- Salt & friskkværnet peber
ENDVIDERE
- 125 g frisk mozzarella
- 4 figner
- 1 håndfuld basilikum
- 40 g pinjekerner
- 2 spsk. balsamicoglace (kan undlades)
Fremgangsmåde
Start med at koge linserne i 15-20 minutter, så de kan moses med spidsen af en gaffel, men stadig har bid. Imens linserne koger, kan du tilbede resten af salaten.
Skær auberginerne på langs i tynde, brede bånd på ca. 1⁄2 cm. Placér dem på en beklædt bageplade, og drys med salt. Skær rødløget i tynde både, og kom dem i en lille skål. Hæld 1 spsk. olivenolie over, og vend godt rundt. Fordel rødløgsbådene over auberginerne, og sæt bradepanden i ovnen i 15 minutter ved 200 grader, indtil auberginerne er gyldne, og løgene bløde.
Tag låget af gryden, når linserne er kogt færdige, og vend rundt, indtil alt vandet er fordampet, og linserne bliver helt tørre. Tag gryden af varmen, og tilsæt presset hvidløg, ahornsirup, balsamicoeddike og olivenolie. Vend rundt, og smag til med salt og peber. Vend auberginebånd og rødløg sammen med linserne, og fordel salaten på et stort salatfad.
Rist pinjekernerne på en tør pande, og skær fignerne i både. Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den over salaten. Pynt med pinjekerner, basilikumblade og figner, og hæld balsamicoglace over salaten i en tynd stråle. Servér straks, imens salaten stadig er lun.
Salat med figner og linser
Linsesalat med figner er en vidunderlig måde at bruge de smukke frugter, der er i sæson i løbet af sensommeren.
Perfekt modne figner er en af mine yndlingsfrugter, både på grund af deres delikate smag og deres smukke udseende, så I kan tro, jeg ærger mig over den korte sæson. Men det er jeg nok ikke ene om.
Figner smager vidunderligt sammen med bagt aubergine, linser og mozzarella. En skøn kombination, der giver en lækker, dejlig og let måltidssalat.
Salaten punkterer fuldstændigt myten om, at linser er tørre og kedelige, så hvis du har haft en traumatisk oplevelse med dem tidligere, vil denne opskrift øjeblikkeligt kurere alle dårlige minder. Prøv selv!
TIP: Prøv også min auberginesalat med gedeost eller linsesalat med vaniljemarineret mango eller auberginefritter med kikærtemel
Flere opskrifter med figner
Hvis du var vild med denne linsesalat med figner, så har jeg heldigvis mange andre opskrifter, der ligeledes bruger den lækre frugt. Man kan nemlig (heldigvis) bruge den i mange forskellige retter – og det er kun kreativiteten, der sætter grænser. Find endelig lidt inspiration nedenfor:
Tak for tippet om %-er på bogen. Nu fik jeg den endelig købt – glæder mig! Laved dit linsefyldte hokaido græskar forleden. Fantastisk. Har delt og delt opskriften 🙂 Du giver masser af dejilg inspiration!
Hvor er det bare dejligt at høre, Birgitte 🙂 Jeg håber, du bliver glad for bogen!
Hej Emma.
Vil lige høre dig om en opskrift. Hvordan synes du følgende lyder sammen, og har du forslag til ændringer til salaten?
Feldsalat
Serranoskinke
Figener
Feta
(evt. balsamico)
Det lyder super lækkert! 🙂