Matcha chokolade opskrift
Denne opskrift på matcha chokolade smager helt vidunderlig – og så er det endda enormt nemt at bikse sammen! Chokoladen kræver blot to ingredienser, som man nok let kan gætte sig frem til: chokolade og matcha. Men selvom opskriften er meget simpel og lige til, er der dog et par ting, der er gode at huske:
- Vælg ingredienser af god kvalitet. Når der blot er 2 ingredienser, er de også altafgørende for resultatet! Brug gerne MARTINYS matcha og din yndlings variant af hvid chokolade, så er du sikret en god smag og smuk farve.
- Brug en si til at sigte matchaen ned i den smeltede chokolade. På den måde kan man undgå klumper.
- Smelt den hvide chokolade langsomt ved svag varme – så bevarer den bedre sit knæk.
Chokoladen er skøn som en sød snack og smager desuden herligt i bagværk!
TIP: Prøv også at bruge matcha chokoladen i disse lækre cookies, i en lækker blondie med rabarber eller dyp biscotti småkager i, når chokoladen stadig er smeltet!
Hjemmelavet chokolade med matchapulver
De fleste bruger matchapulver til at lave en lækker matcha latte som alternativ til kaffe. Men pulveret egner sig også fantastisk til andet – særligt i det søde køkken, da matcha har en vis bitterhed, der giver et skønt samspil med det søde. I denne opskrift er matchaen med til at balancere sødmen fra den hvide chokolade og giver desuden en vis dybde til smagen. Man fornemmer altså en dejlig men mild smag af grøn te, der dog ikke overdøver den lækre smag af hvid chokolade. Vælg en matcha af god kvalitet for at undgå en alt for fremtrædende bitterhed. Brug helst en variant, der er ceremonial grade som denne.
TIP: Prøv også en opskrift på matcha tærter med granola bund, den lækreste matcha is eller matcha overnight oats