Matcha chokolade

Matcha chokolade er den lækreste, uimodståelige søde snack. Heldigvis er det utrolig nemt at fremtrylle, da man blot skal bruge 2 ingredienser – du kan vel næsten gætte dig frem til dem?

Nyd chokoladen sammen med nogle friske hindbær eller brug den til at erstatte chokolade i andre opskrifter for et lækkert twist.

Sørg dog for at vælge chokolade og matchapulver af høj kvalitet, da det er afgørende for smagen.

matcha chokolade

Matcha chokolade

 

Bedøm denne ret

Plade på 200 g
forberedelse 10 min / tilberedning 1 t på køl / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

  • 200 g hvid chokolade
  • 2 tsk. matcha
  • Evt. pynt som frysetørrede bær, kokosflager eller nødder

Fremgangsmåde

Smelt forsigtigt den hvide chokolade over et vandbad.

Brug en si til at sigte matchaen ned i skålen med smeltet hvid chokolade, og rør det sammen til en ensartet grøn masse.

Beklæd en form med bagepapir, og fordel den smeltede matcha chokolade heri.

Lad chokoladen stivne, inden den skæres i stykker. Stil den evt. på køl en time.

Find flere opskrifter i samme kategori

hvid chokolade med matcha

Matcha chokolade opskrift

Denne opskrift på matcha chokolade smager helt vidunderlig – og så er det endda enormt nemt at bikse sammen! Chokoladen kræver blot to ingredienser, som man nok let kan gætte sig frem til: chokolade og matcha. Men selvom opskriften er meget simpel og lige til, er der dog et par ting, der er gode at huske:

  1. Vælg ingredienser af god kvalitet. Når der blot er 2 ingredienser, er de også altafgørende for resultatet! Brug gerne MARTINYS matcha og din yndlings variant af hvid chokolade, så er du sikret en god smag og smuk farve.
  2. Brug en si til at sigte matchaen ned i den smeltede chokolade. På den måde kan man undgå klumper.
  3. Smelt den hvide chokolade langsomt ved svag varme – så bevarer den bedre sit knæk.

Chokoladen er skøn som en sød snack og smager desuden herligt i bagværk!

 

TIP: Prøv også at bruge matcha chokoladen i disse lækre cookies, i en lækker blondie med rabarber eller dyp biscotti småkager i, når chokoladen stadig er smeltet!

 

matchachokolade

Hjemmelavet chokolade med matchapulver

De fleste bruger matchapulver til at lave en lækker matcha latte som alternativ til kaffe. Men pulveret egner sig også fantastisk til andet – særligt i det søde køkken, da matcha har en vis bitterhed, der giver et skønt samspil med det søde. I denne opskrift er matchaen med til at balancere sødmen fra den hvide chokolade og giver desuden en vis dybde til smagen. Man fornemmer altså en dejlig men mild smag af grøn te, der dog ikke overdøver den lækre smag af hvid chokolade. Vælg en matcha af god kvalitet for at undgå en alt for fremtrædende bitterhed. Brug helst en variant, der er ceremonial grade som denne.

 

TIP: Prøv også en opskrift på matcha tærter med granola bund, den lækreste matcha is eller måske en opskrift på raw chokolade?

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar