Matcha is

Denne matcha is smager helt eminent godt! Den er cremet og lækker med en skøn, diskret smag af matcha te. Og som bonus får isen den fineste pastelgrønne farve.

Isen smager, som havde man brugt timevis i køkkenet – men nej, den tager kun 10 minutter at bikse sammen og kræver hverken en ismaskine, eller at du skal røre i isen løbende. Og så indeholder den kun 3 ingredienser!

matchais

Matcha is

 

Bedøm denne ret

forberedelse 10 minutter / tilberedning mindst 5 timer på køl / i alt 5 t 10 min

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 spsk. matcha
  • 0,5 liter fløde

Fremgangsmåde

Hæld kondenseret mælk i en skål. Sigt matcha ned i skålen, og pisk det sammen med kondenseret mælk til en ensartet grøn masse.

Pisk fløden til let skum. Vend forsigtigt den grønne kondenserede mælk i fløden, til du har en ensartet luftig matcha-iscreme.

Hæld iscremen på en boks, og stil den i fryseren i mindst 5 timer, til den er frossen.

Tag isen ud af fryseren 10 minutter inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

matchais

Hjemmelavet matcha is

Denne opskrift på matcha is er helt fantastisk lækker – både i smag og konsistens. Isen smager fantastisk skønt, sødt og med en dejlig men mild smag af matcha. Det er dog vigtigt at man vælger en matcha af god kvalitet, gerne certified grade, da den er afgørende for den rette smag og smukke farve. Til denne opskrift har jeg selvfølgelig brugt MARTINYS matcha.

Denne opskrift er perfekt til sommertiden eller som del af en dessert. Servér den eksempelvis til en rabarber crumble, verdens bedste chokoladekage eller en blondie med rabarber. Jeg er også sikker på, at den vil smage herligt til denne opskrift på chokolademuffins. Da isen dog ikke har en alt for kraftig smag, vil den passe til det meste – så vælg præcis den kage, som du har lyst til!

 

TIP: Prøv også lækre matcha tærter med granolabund

 

is med matcha

Den nemmeste opskrift på matcha is

Har du nogensinde prøvet at lave hjemmelavet is? Mange afskrækkes af idéen, da man hurtigt kan tænke, at det er for besværligt og tidskrævende – eller at man skal bruge en ismaskine. Men det modbeviser denne opskrift, der både er simpel og nem at lave.

Det der gør denne opskrift helt fantastisk er, at den kun kræver 3 ingredienser, der kan bikses sammen på blot 10 minutter. Så skal du blot værne dig med lidt tålmodighed, i mens fryseren gør resten af arbejdet. Du behøver hverken en ismaskine eller at røre i isen løbende. Den bliver lækker og cremet helt af sig selv!

Denne opskrift bliver uden tvivl en genganger i mit køkken. Jeg har også en lille sommerdrøm om, at lave isen i isforme og derefter beklæde dem med chokolade – matcha chokolade vil vel ikke skade? I hvert fald ikke når man er matcha-glad som mig!

TIP: Køb MARTINYS matcha lige her

 

ismatcha

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar