Basis quinoasalat med spinat
En nem quinoasalat er fremragende som basis salat, hvor du kan tilsætte alverdens ekstra tilbehør, du har lyst til. Prøv eksempelvis bagte grøntsager, soltørrede tomater, kikærter eller ost. Det handler mest af alt om, hvad du kan lide, har lyst til og selvfølgelig har i køkkenskabene!
I basisopskriften på en nem quinoasalat mikser jeg quinoa med spinat, masser af friske krydderurter, olivenolie og citrus. Det er en drøn god kombination, der passer til stort set alt, uden at salaten tager for meget opmærksomhed. Det er en salat, jeg ofte laver, når jeg ikke liiige kan finde ud af, hvad der passer til aftensmaden derhjemme.
TIP: Prøv også min opskrift på en quinoasalat med jordbær eller vegetariske quinoabøffer med pastinak og butterbeans
Simpel og nem quinoasalat som tilbehør
Prøv at servere salaten som tilbehør til en curry, hvor den er mere frisk, grøn og spændende, end hvis man blot spiser quinoa som tilbehør. Og hvis du har rester af salaten dagen efter, kan den let forvandles til en lækker frokostsalat med lidt ekstra grønt, sprøde nødder, avokado og måske æg, røget laks eller kikærter. Den kan eksempelvis hurtigt trylles om til denne frokostsalat med avokado og æg. Med lidt mere hjælp kan du også forvandle den til en græsk quinoasalat, en quinoasalat med friske figner eller måske denne salat med jordbær og mozzarella? Mulighederne er mange!
TIP: Servér eksempelvis quinoasalaten til en lækker karryret såsom en afrikansk curry eller en vegetarisk indisk cashew curry