Quinoasalat med vandmelon og feta

Denne opskrift på quinoasalat med vandmelon og feta er en herlig sommersalat. Kombinationen af saftig, sød vandmelon og cremet, salt feta går man aldrig galt i byen med. Når der tilføjes quinoa får man en fyldig salat, er både mætter og smager fantastisk.

Quinoasalat med vandmelon og feta

Quinoasalat med vandmelon og feta

 

Bedøm denne ret

Salat til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 20 min / i alt 35 min

Ingredienser

Quinoasalat

 • 3 dl sort quinoa
 • 1 fed hvidløg
 • skal og saft af 1 usprøjtet citron
 • 3 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. honning
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 bundt radiser
 • ½ bundt mynte
 • 1 rødløg
 • ½ vandmelon
 • 150 g feta

Fremgangsmåde

Quinoasalat

Kog quinoa efter anvisningen på pakken, og lad det køle af.

Pil og pres hvidløg, og bland det med citronsaft, fintrevet citronskal, olivenolie, honning, salt og peber i en skål. Rens radiserne, og snit dem i tynde skiver. Vend dem i dressingen i skålen. Lad dem trække i 10 minutter.

Hak mynten fint. Pil og hak rødløget fint. Skær vandmelonen i tern.

Vend mynte, rødløg og vandmelon i den kogte quinoa. Tilsæt radiseskiver, dressing og smuldret feta, og anret salaten på et fad.

Find flere opskrifter i samme kategori

quinoa salat med feta og vandmelon

Quinoa salat med vandmelon og feta

Denne quinoasalat med vandmelon og feta passer perfekt til både hverdag og fest. Den tager ikke længe at bikse sammen, men alligevel er den lækker og smuk nok til at servere for gæster.

Jeg holder især af at servere quinoasalaten om sommeren. Både fordi, det er der, vandmelon er i sæson og smager aller skønnest. Men også fordi, det er et let men alligevel mættende måltid, der passer perfekt til lune sommerdage. Og så er både smagen af vandmelon og feta bare et evigt sommer-hit i min bog!

 

TIP: Prøv også min opskrift på en sommerlig quinoasalat med jordbær eller den nemmeste quinoasalat, der passer til det meste

 

quinoasalat med vandmelon

Tilbehør til fisk

Jeg synes særligt, at salaten gør sig godt til fisk. Et stykke grillet laks eller dampet torsk ville passe vidunderligt til den lette og friske salat.

Du kan dog sagtens servere salaten til alt fra bøffer og kylling til tofu og falafler. Det er en god, alsidig opskrift, som passer til de fleste verdenskøkkener.

 

TIP: Prøv denne quinoasalat med kylling og jordbær.

 

quinoasalat med feta og vandmelon

 

Vandmelon og feta salat med quinoa

Hvis du sommetider laver den klassiske salat med vandmelon og feta, er jeg sikker på, at du også vil blive vild med denne. Salaten mætter mere, og så er de sorte quinoafrø utrolig smukke sammen med den røde farve. Jeg er blevet ret glad for at bruge sort quinoa i mine salater, da de har en smule mere smag og knas i forhold til den klassiske lyse udgave, men har du hvid eller rød quinoa på lager, bruger du bare det.

 

TIP: Brug også sort quinoa i en grøn quinoa-pande eller prøv at vende det i kartoffelsalat

Shop the post

- reklamelinks

1 kommentar
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar