Opskrift på Sarah Bernhardt kager
Sarah Bernhardt kager plejede altid at være at finde hos bageren, da jeg var barn. Nu er den blevet en lidt sjældnere spise, som oftest kun findes hos konditorer og ikke almindelige bagerbutikker. Det er en skam, for Sarah Bernhardt er virkelig en dejlig sød sag, som jeg ikke synes, bør gå i glemmebogen!
Kagerne består af en bund af nøddemakron, oftest af mandler. Jeg bruger mine hjemmelavede makroner med marcipan, der giver en helt fantastisk smag. Makronerne toppes med en chokoladetrøffel. En luftig trøffel, der er næsten som en chokolademousse og smelter perfekt på tungen. Fyldet er beklædt med chokoladeovertræk, der gerne skal tempereres, så det får et godt “knæk” og en flot blank overflade. Sammen udgør det en perfekt sød hapser, hvis du spørger mig… men jeg er også lidt en chokoladegris 😉
TIP: Prøv også min opskrift på flødeboller eller biscotti med mandler og chokolade
Historien bag Sarah Bernhardt
Sara-Marie-Henriette Rosine Bernhardt, også kendt som Sara Benhardt, var en af de største skuespillerinder i starten af 1900-tallet.
Sarah Bernhardt kagen stammer fra Holland, og her var det en tradition, at konditorer gav deres kreationer navne efter kendte mennesker. Således fik den fine konditorkage med makronbund og chokoladetop sit navn, efter Sarah Bernhardt smagte og roste den, da hun var på turné i Amsterdam. Konditoren blev så beæret, at kagen fik både for og efternavn, efter den franske skuespillerinde.
Tips og variationsforslag til Sarah Bernhardt kager
- Du kan let tilsætte andre hakkede nødder til dine hjemmelavede makroner. Prøv eksempelvis lidt hakkede pistacienødder.
- Smør evt. lidt hindbærmarmelade på makronen, inden du fordeler chokoladetrøffel over. Det smager himmelsk skønt!
- Du kan beklæde dine makroner med både mørk eller lys chokolade. Prøv også at bruge ruby chokolade for at lave små lyserøde kager.
- Pynten, der drysses over chokoladen kan varieres i det uendelige. Her bruger jeg rosenblade, men du kan også bruge kandiseret viol, frysetørrede bær, hakkede nødder eller lignende.
- Chokoladetrøflen kan laves med lys eller mørk chokolade. Jeg foretrækker en chokolade på mindst 70%, fordi jeg godt kan lide en intens chokoladesmag.
TIP: hvis du er på udkig efter en lækker dessert med chokolade, så kan jeg også anbefale min opskrift på gateau marcel orange eller en chokolademousse med kaffe