-
Link kopieret
Sprøde, mexikrydrede blomkålsbidder
Lækre, mexikrydrede blomkålsbidder, der er lidt en helse-udgave af nachos og vegetariske hotwings i én. Hvis man kan sige det? Blomkålsbuketterne er i hvert fald en lækker servering, der både kan spises som snack med guacamole, som tilbehør til tacos, eller som fyld i en lækker burritobowl.

INGREDIENSER
- 1 blomkål
- 2 dl kikærtemel
- 1 tsk. salt
- Cirka 1 dl vand
Mexi-glace
- 140 g tomatpure
- 2 spsk. ahornsirup
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. æblecider eddike
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. chiliflager
- 1 tsk. salt (gerne røget)
Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Bland kikærtemel og salt i en skål, og tilsæt gradvist vand, imens du pisker med et piskeris. Stop, når du har en sej og jævn konsistens uden klumper. Dejen skal være flydende men ikke for tynd, da den så løber af blomkålsbidderne på bagepladen.
Rengør blomkålen, og skær den ud i mundrette bidder. Kom dem ned i skålen til dejen, og vend rundt, så bidderne er dækkede på alle sider. Hæld skålens indhold ud på bagepladen, og fordel blomkålsbidderne ligeligt, så de ikke hænger sammen. Sæt derefter bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil dejen på bidderne er sprød og gylden. Imens kan du lave mexi-glacen.
Bland alle ingredienser til glacen i en skål. Smag til, så den er tilpas sød/sur/salt/stærk – tænk barbecue mexi-style.
Dyp de sprøde blomkålsbidder i glacen, og placér dem tilbage på bagepladen. Sæt endnu engang bidderne i ovnen, denne gang i cirka 15 minutter, indtil overfladen er sprød, gylden og let klistret. Servér straks, gerne med guacamole som dyppelse.
Mexicanske blomkålsbidder
Hvad skal du have at spise i aften? Noget nemt? Noget sundt? Noget virkelig lækkert? Hvis du sidder og vipper hagen op og ned, men endnu ikke har fundet ud af, hvad der skal med hjem i indkøbskurven senere, har jeg her en opskrift, der kan være svaret på både spørgsmål et, to og tre. Blomkål i mundrette og pivsunde bidder. Sprøde udenpå – saftige inden i. Let spicy og monster smagfulde. Lige til at dyppe i cremet guacamole, enten som en snack, som tilbehør til dine tacos, eller som fyld i en lækker burritobowl.
TIP: prøv også mexicanske fyldte søde kartofler eller blomkålshotwings
Indbagt blomkål med skønne krydderier
Måske du synes, det lyder lige lovlig grøntsagstosset at kalde blomkål en “snack”. Og du har da også delvist ret – men stol på mig. Det ér muligt at lave en både nem, sund OG tråd (hvis man stadig bruger det udtryk?) snack, og de mexikrydrede bidder her er at pragteksempel. Vi har spist dem ugentlig de sidste par måneder, og jeg kan ikke få nok. Servér med hjemmelavet guacamole som her. Jeg brugte opskriften fra Skønne salater & vidunderligt tilbehør. Men de smager også godt med min linsedip med feta og peberfrugt. Uanset hvilken dip du er mest til at servere de lækre blomkålbidder til, så har jeg bare en ting at sige. Prøv dem, prøv dem, prøv dem!
TIP: prøv også blomkål forklædt i andre verdenskøkkener såsom krydret blomkål med mellemøstlig tzatziki eller indisk kylling med ristet blomkål
Pssst. Hemmeligheden bag blomkålsbidderne er kikærtemel, som jeg efterhånden har erklæret min kærlighed til et par gange. Blandt andet HER og HER. Du kan finde det i helsekoster, større supermarkeder eller hos etniske købmænd for ganske få penge.