-
Link kopieret
Sunde pebernødder
Denne opskrift på sunde glutenfrie pebernødder laves med mandelmel og kokossukker, der både mætter, nærer og smager. Hvis du gerne vil skære lidt ned på sukkeret i den søde juletid, men stadig gerne vil skabe hygge med julebagning, så er denne opskrift perfekt!
Pebernødderne er knasende sprøde og dejligt krydrede – præcis som de kan, skal og bør være!

50 stk.
INGREDIENSER
- 100 g blødt smør
- 100 g kokossukker
- 1 æg
- 250 g mandelmel
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- 1/2 tsk. friskkværnet hvid peber
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1/4 tsk. hjortetaksalt
Pisk blødt smør og kokossukker sammen. Tilsæt æg, og pisk igen, til du får en luftig masse. Tilsæt mandelmel, krydderier og hjortetaksalt, og pisk det hele godt sammen til en let klistret, jævn dej.
Sæt dejen i køleskabet i 1 time, til den har sat sig.
Forvarm ovnen til 125 grader. Rul små pebernødder af dejen, og placér dem på en beklædt bageplade. De vil hæve i ovnen, så lav dem ca. halvt så store, som du ønsker, dine færdige pebernødder skal være.
Sæt pebernødderne i ovnen i 8-12 minutter, indtil de er gyldne og faste i bunden. De vil først blive helt sprøde, når de er kølet af. Opbevar pebernødderne i en lufttæt beholder.
Sunde pebernødder med mandelmel
Sunde pebernødder er den dejligste snack til hele december. De er knasende sprøde, søde og krydrede. De smager næsten præcis som de traditionelle, men får også en dejlig nøddeagtig smag fra mandelmelen. Opskriften er der blevet arbejdet på længe og resultatet er blevet så skønt. Den herlige juletid forbindes ofte med ekstra lækkerier på bordet. Man skal jo både nå at nyde massevis af pebernødder, vaniljekranse, brunkager, konfekt, julestokke ... listen er lang! Mængden af sukker man kommer igennem i december kan hurtigt blive stor. Og selvom der uden tvivl skal være plads til julegodterne, så er det de færreste, der klager over at få den autentiske smag fra julesmåkagerne i en lidt sundere udgave. Især når smagen stadig er lige så herlig som ved de traditionelle småkager!Glutenfrie pebernødder
Opskriften på sunde pebernødder er nok nærmere sundere. De laves hovedsagligt på glutenfri mandelmel med fibre, protein og sunde fedstoffer. Derudovre sødes pebernødderne med kokossukker, der er mildere for blodsukkeret end den almindelige hvide sukker. Det er altså en ganske fornuftig lille snack, og smagen er super autentisk. Nærmest præcis som originalen, bare med et lille mandeltwist.TIP: Prøv også opskriften på dadelkonfekt eller sunde brunkager
Tips til sunde pebernødder
- Du skal bruge almindelig mandelmel og IKKE affedtet mandelmel.
- Pebernødderne bliver flottest, hvis du ruller dem. Du kan dog også skære dem ud med en kniv for et mere rustikt udseende.
- Pebernødderne bliver først sprøde, når de er kolde. De skal dog være flot gyldne under bunden, før du tager dem ud af ovnen.
Flere opskrifter på sundere julelækkerier
Hvis du savner inspiration til sundere julekonfekt og søde sager kan finde lidt inspiration lige her:- Julekager med frugt og nødder
- Ischokolader
- Pekan-skildpadder med karamel
- Kandiserede nødder med julekrydderi
- Havregrynskugler med dadler