-
Link kopieret
Svamperagout
Denne lækre svamperagout laves af masser af svampe, snittes fint og steges smukt gyldne med krydderier, parmesan og hvidvin.
Pasta med svampe smager så dejligt, og da svampe er fyldt med masser af umami, vil ingen savne kødet. Det er virkelig en fantastisk, vegetarisk efterårsret, sprængfyldt med velsmag.
Opskriften på svamperagout er utrolig nem og hurtigt at tilberede. Se hvordan i videoen nedenfor.

Hovedret til 4 personer personer
Forberedelse 10 min /I alt 30 min
INGREDIENSER
Ragout
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. smør
- 500 g blandede svampe
- salt og peber
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld timian
- 1 dl hvidvin
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. smør
- 75 g parmesan
Hak løg og hvidløg fint, og svits det i smør på en pande. Rens svampe, og hak dem. Tilsæt dem til panden, og lad dem stege med, indtil de bliver flot gyldne.
Snit basilikum og timian, og tilsæt det til panden sammen med salt og peber. Vend rundt, og hæld hvidvin og boullion på panden.
Lad retten simre, indtil væsken er kogt ind. Tilsæt 1 spsk. smør og friskrevet parmesan, og vend rundt, til retten bliver cremet og lækker.
PASTA
Kog pastaen efter anvisningen på posen, og vend den med svamperagout. Drys med urter og parmesan, og servér.


Opskrift på vegetarisk svamperagout
Min svamperagout er som en vegetarisk "kød"sauce, hvor det hakkede kød er udskiftet med fintsnittede svampe. Traditionelt er en ragout en ret, hvor kød og grønt koges ind til en krydret stuvning. Her laver jeg dog retten helt uden kød, og så består den hovedsagligt at blandede svampe, der steges gyldne og simrer i hvidvin og boullion. Til sidst tilsætter jeg en smule smør og friskrevet parmesan, hvilket gør ragouten fantastisk cremet og lækker.Pasta med svampe
Jeg serverer min ragout med pasta (ofte af brune fuldkornsris, fordi jeg både elsker smagen, og hvordan de mætter). Den smager dog også helt fantastisk ovenpå polenta eller blot ristet brød for lækre svampetoasts.TIP: Prøv også min opskrift på en klassisk spaghetti bolognese, en nem omgang kødboller i tomatsauce eller spaghetti carbonara eller fettuccine alfredo.

Svampesauce til pasta
Den lækre svamperagout laves af helt fintsnittede svampe. Det giver en konsistens, der minder lidt om en kødsauce eller en såkaldt "ragout". Du kan dog også sagtes lave en grovere svampesauce til pastaen. Skær her svampene i skiver, som så steges gyldne og lækre på panden. Hvis du vil gøre svampesaucen ekstra cremet, kan jeg også anbefale dig at tilsætte et skvæt fløde. Det "stuver" saucen, og giver en fantastisk svampe-flødesauce.TIP: Prøv også denne vegetariske pastaret med forårsgrønt som asparges og ærter eller bruschetta med svampe og parmesan
Hvis du prøver min opskrift, vil jeg elske at se resultatet. Tag mig meget gerne på Instagram med @emmamartiny og #martinyfood.