
Ingredienser
Kyllingespyd
- 500 g kyllingebrystfilet
- ½ frisk ananas
- 2 grønne peberfrugter
- 2 rødløg små grillspyd
Marinade
- 2 fed hvidløg
- 3-4 cm frisk ingefær
- 3 spsk. ketchup
- 2 spsk. sojasauce
- 1 spsk. kokossukker eller brun farin
- friskkværnet peber
Kokosquinoa
- 4 dl quinoa
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl vand
- ½ tsk. salt
- saft og skal af 1 usprøjtet limefrugt
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld ristede kokosflager
Fremgangsmåde
Marinade
Riv hvidløg og ingefær, og bland dem med marinadens øvrige ingredienser i en frysepose. Skær kyllingefileterne i grove tern, og læg dem i posen. Massér marinaden ind i kødet, og lad det marinere på køl i mindst 1 time og gerne op til 24 timer.
Kokosquinoa
Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i kokosmælk og vand tilsat salt, indtil de små haler på quinoafrøene frigøres (se også kogetid på pakken).
Kyllingespyd
Tænd ovnen på 200°. Skær ananas, peberfrugter og rødløg i grove stykker. Kom ananas og peberfrugter i posen til kyllingen, og vend rundt. Sæt dernæst posens indhold samt rødløg på spyd. Fordel spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter. Spyddene smager også godt grillet.
Kokosguinoa fortsat
Vend limesaft og fintrevet limeskal samt finthakket koriander og mynte i den færdigkogte kokos-quinoa. Pynt med kokosflager.
Kyllingespyd med ananas og eksotisk BBQ-marinade
Kyllingespyd med ananas smager fantastisk med et sweet & spicy twist. Marinaden er lidt som en eksotisk BBQ, og den giver kyllingekødet en vildt skøn smag. Sammen med sød ananas, let bitter peberfrugt og rødløg, får du nogle fantastiske grillspyd!
Hvis du har mulighed for at smide spyddene på grillen, vil jeg forresten anbefale det. Den røgede smag giver lige resultatet dét ekstra, men de smager også herligt, når de blot er tilberedt i ovnen.
TIP: Prøv også min opskrift på kyllingespyd med halloumi eller kebabspyd med græskar
Quinoa kogt i kokosmælk
I ved, hvordan man i nogle lande koger ris i kokosmælk? Jeg har altid synes, det var vildt lækkert – både “sticky rice” med mango til dessert eller den mindre søde udgave som modspil til god, spicy curry. For noget tid siden kom jeg på, at man da måtte kunne gøre det samme med quinoa.
Det er altid lidt spændende, når jeg går i køkkenet for at teste en ny idé, for jeg ved jo aldrig, om det rent faktisk kommer til at lykkes. Nogle gange går det heeelt galt, ofte skal opskriften lige testes et par gange mere, før den sidder i skabet, men nogle gange virker min idé bare fra day one. På “hvorfor har jeg aldrig gjort det her før?! Det er jo genialt!“-måden.
Sådan var det med opskriften på kokos-quinoa. Så simpelt – så godt, særligt når det smages til med lidt lime og drysses med mynte og sprøde kokoschips. Lækkert og mættende tilbehør der passer til det meste.
TIP: Prøv også min lækre opskrift på blomkålscouscous eller en quinoasalat med jordbær, der også vil passe godt til kyllingespydene.
Flere opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad:
Thai-beef-salat med peanutbutterdressing
Sushi-skål med laks og grønne ris
Rispapirsruller med asiatisk dadel-dip
Panang curry med kyllingekødboller
Lakse-satayspyd med peanutbutter dressing