-
Link kopieret
Æbletærte
Dette er den bedste æbletærte. Med bund og låg af mørdej, der smuldrer i store, sprøde smør-lækre flager. Og et fyld af æbler, vendt i kanel og rørsukker, så de bagte æbler næsten smager, som var de vendt i en æble karamel.
Det kan varmt anbefales at bruge let syrlige æbler eller endda madæbler til tærten. De giver en mere frisk smag som modspil til sødmen. Så kan du altid tilføje en smule ekstra rørsukker til fyldet, hvis du er bange for, at det skal blive for surt.

Tærte til 10 personer
Forberedelse 25 min /I alt 1 t
INGREDIENSER
Tærtedej
- 250 g hvedemel
- 50 g rørsukker
- 1 knsp. salt
- 200 g smør
- 1 æg
FYLD
- 700 g æbler (ca 6 stk)
- 50 g rørsukker
- 25 g hvedemel
- 1 spsk. kanel
- 2 tsk. vaniljesukker
Til servering
- cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum
TÆRTEDEJ
Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet, så smørret ikke er i kugler større end en ært. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt ægget, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers en smule iskoldt vand. Del dejen i to (den ene portion en smule større end den anden). Tryk dejen sammen til to diske på bordpladen. Pak de to tærtedeje ind i husholdningsfilm, og læg dem i køleskabet i mindst 30 minutter.
FYLD
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Skær dem i tynde både, og kom dem i en skål. Tilsæt rørsukker, hvedemel, kanel og vaniljesukker, vend rund. Lad det stå og trække i 15 minutter.
SAML TÆRTEN
Rul den størte portion tærtedej ud på et meldrysset bord. Flyt den over i et ildfast fad eller en tærteform med en diameter på 27 cm. Tryk kanterne på plads, og fyld så tærtebunden med æblefyldet.
Rul den anden tærtedej ud på et meldrysset bord. Løft den forsigtigt op, og placér den over tærten som et låg. Tryk kanterne på plads, og sæt så tærten i ovnen i cirka 35 minutter, til låget er flot gyldent.
SERVERING
Lad gerne tærten køle lidt af, inden servering, da den ellers er meget varm. Servér lun eller kold med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.
Opskrift på æbletærte
Denne opskrift på æbletærte minder meget om smagen af en autentisk amerikansk “apple pie". Tærten består af massevis af æbler, vendt i rørsukker og kanel, inden de bages i en tærtebund af mørdej. Mørdejen er kun sødet ganske let, for at afbalancere det søde æblefyld. Den har en vidunderlig smag af smør og en god, flaget og sprød konsistens.
TIP: Hvis du elsker æbletærte, men gerne vil have et hurtigere og nemmere alternativ, må du prøve denne opskrift på æblecrumble eller æblemazarin.

Æbletærte med låg
Denne opskrift på æbletærte laves med et lukket låg af mørdej. Det bliver sprødt og smukt gyldent, og så gør låget også, at fyldet bliver ekstra saftigt og karamelliseret. Som alternativ kan du vælge at lave et såkaldt “fletlåg” til din tærte. Her skal du blot rulle tærtedej ud og så skære det i lange strimler, som du fletter ind over hinanden - lidt som lavede du et julehjerte. Du kan også skære forme ud af tærtedejen, eksempelvis hjerter eller blade, og placere dem på låget. Det ser enormt smukt og dekorativt ud.
TIP: Prøv også andre skønne kager såsom nøddetærte, verdens bedste chokoladekage eller en krydderkage med tørret frugt.
TIP: Brug æbler i denne salat med æble eller på en lækker pizza med æble. Prøv også vores opskrift på æblecrumblekage eller små æblerosetærter
