Bagt havregrød med banan

Noget, jeg kan glæde mig til hele ugen, er weekendmorgenerne. Dem, hvor jeg løber en tur, imens Simon lige sover en time ekstra, og vi derefter bruger hele formiddagen på at spise morgenmad, lytte til Mads & Monopolet, læse avisen og hyggesnakke. Jeg tror ikke, der er noget tidspunkt, hvor mine skuldre sidder lavere.

I sidste weekend foreslog Simon, at vi lavede bagt havregrød til morgenmad. Det er noget, han elsker, og jeg er enig – for det føles jo næsten som om, man spiser kage til morgenmad 😉

bagt havregrød

Bagt havregrød med nøddetopping

 

Bedøm denne ret

Morgenmad til 2-4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 25 min / i alt 35 min

Ingredienser

Havregrød

 • 150 g frosne brombær
 • 2 bananer
 • 2 æg
 • 1 1/2 dl mælk (jeg bruger havremælk)
 • 3 dl havregryn
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. kanel
 • 1 nip salt

Topping

 • 1 spsk. ahornsirup eller honning
 • 2 spsk. nøddesmør (fx mandelsmør eller peanutbutter)
 • 1 dl blandede nødder (her mandler, cashewnødder og pistacie)

Fremgangsmåde

Bagt havregrød

Tænd ovnen på 175 grader. Beklæd bunden af en springform på cirka 20 cm med bagepapir. Fyld de frosne brombær i formen.
Mos 1 banan sammen med æggene. Tilsæt mælk, havregryn, bagepulver, kardemomme, kanel og salt, og rør rundt. Fordel grødmassen over brombærrene i formen, og rør let rundt. Skær den resterende banan i skiver, og fordel dem over toppen.

Topping

Lav toppingen ved at røre ahornsirup og nøddesmør sammen. Vend de blandede nødder i, og fordel dem derefter over toppen af grøden.

Servering

Sæt formen i ovnen i 25 minutter, til toppen er flot gylden. Servér gerne med mælk eller yoghurt.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på bagt havregrød

Bagt havregrød er utrolig nemt at lave. Og så smager det baer vidunderligt sødt og syndigt, selvom det er ganske sundt og helt lovligt at spise til morgenmad. Det er herlig spise en langsom weekenddag, for det føles næsten, som fik man kage til morgenkaffen.

Vi plejer at lave forskellige varianter af den bagte grød, alt efter hvad vi lige har på lager, og jeg har faktisk tidligere delt favorit opskriften på bagt gulerodskagegrød med jer her på bloggen. Weekendens grød blev med brombær, banan og en sprød nøddetopping, og resultatet blev så piv-lækkert, at jeg bare må dele denne opskrift med jer også.

Bagt havregrød med yoghurt eller sirup

Portionen her vil mætte 2-4 personer, alt efter hvor sultne I er, og hvordan grøden serveres. Jeg holder af at spise en lidt mindre portion sammen med en omgang fuldfed yoghurt (måske kokosyoghurt, hvis jeg er heldig!), for det er mit blodsukker gladest for, men Simon spiser grøden (og meget af den, hæhæ) au natural – og måske endda med lidt ekstra ahornsirup. What ever floats your boat, I ved 😉


Flere opskrifter til morgenmad:

Shop the post

- reklamelinks

16 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Den skal på morgenbordet i weekenden! Måske endda søndag, til min storebrors fødselsdag? 😉

 2. Jeg har efterhånden lavet din bagte grød med peanutbutter og banan til mig selv og mine to små piger ca. 500 gange. Må helt klart prøve denne variant også (men peanutbutteren bliver altså svær at slå. Meget svær). Tak for en vidunderlig blog!

 3. Hold op hvor lyder det pivlækkert. …den der topping kunne jeg forestille mig er helt vidunderlig……glæder jeg mig til at prøve???

 4. Lækker opskrift som jeg netop har testet ? Havde dog ingen bær, så freestylede med æbler i tern i stedet. Det smagte virkelig godt!

 5. Kære Emma.
  Tak for endnu en fantastisk lækker opskrift? Har lavet banan/peanutbutter-versionen et hav af gange, men den her mindst ligeså lækker! Glæder mig allerede til at spise resterne de næste par morgener?

  1. Hej Elisabeth 🙂 Jeg køber det i helsekosten og ellers laver jeg det selv efter en opskrift, du finder i min e-bog 🙂

  1. Hej tror sagtens, at du kan tilføje et ‘chia æg’ i stedet for. Altså chiafrø blandet med vand til en klistret masse 🙂

Skriv en kommentar