-
Link kopieret
Æggekage
En klassisk æggekage er fantastisk hverdagsmad. Det et måltid, der både billigt, nemt og hurtigt at fremtrylle. Og så smager en luftig æggekage med sprød bacon, friskt grønt og ristet rugbrød bare så lækkert.
Jeg laver min æggekage på gammeldages manér med kartoffelmel, hvilket giver en ekstra luftig æggekage. Hvis du ikke har kartoffelmel på lager, kan du sagtens undlade det og blot skære mængden af mælk ned til 1,5 dl.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 25 min
INGREDIENSER
10 æg
2 spsk. kartoffelmel
2 dl mælk (gerne sødmælk)
Salt og peber
TIL SERVERING
100 g bacon
250 g tomater
1 agurk
1 håndfuld purløg
8 skiver rugbrød
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pisk æg, kartoffelmel, mælk, salt og peber sammen.
Steg bacon sprødt på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Hæld dernæst æggemassen på panden, og lad den sætte sig et par minutter. Kom så panden i ovnen cirka 20 minutter, tilæggekagen hæver flot op og er gylden i overfladen.
Skær tomater og agurk i skiver, og klip purløg fint. Anret det over æggekagen sammen med bacon, og servér med ristet rugbrød.
Nem og luftige æggekage opskrift
Æggekage er en klassisk dansk opskrift. En rigtig frokostklassiker, som man stadig finder på menukortet på mange caféer og danske spisesteder. Serveret med bacon, tomater, agurk, purløg og rugbrød. Og lidt ketchup, hører sig også til, synes jeg, selvom jeg ved, at flere vil synes, det er en skam. For mig smager retten af barndom, for det var en ret, der rigtig ofte var på bordet i mit barndomshjem. På travle dage, hvor overskuddet og tiden kun var til rugbrødsmadder, men mine forældre alligevel gerne ville servere et ordentligt måltid. Eksempelvis var det nærmest en fast tradition, at vi fik æggekage hver torsdag, når vi (to ud af tre unger) havde været med min var til svømning. Traditionen om at lave æggekage på travle aftenener har jeg taget med mig. Og jeg har på fornemmelsen, at det også er en opskrift, jeg kommer til at servere for min lille familie mindst lige så mange gange, som mine forældre gjorde det. For det smager så godt og er så nemt.TIP: Prøv også min opskrift tortillapizza og crepe med skinke og ost, der er nemme hverdagshit

Æggekage med kartoffelmel
Det var min søster, som gav mig tippet om at komme kartoffelmel i æggekage. Hun påstod, at det gjorde æggekagen ekstra luftig, saftig og bare generelt velsmagende. Og det viste sig sørme, at hun havde ret! Med et par skefulde kartoffelmel i æggemassen, får man en æggekage, der nærmest rejser sig som en fransk souffle langs kanterne. Den falder let sammen, når den kommer ud af ovnen, men bliver luftig og saftig indeni og sprød og gylden i overfladen.TIP: Prøv også mine andre gode danske opskrifter såsom broccolitærte eller koteletter i fad.

Æggekage i ovn
Jeg tilbereder min æggekage i ovnen. Både fordi, det er nemmest, men også fordi, det sikrer, at æggemassen bliver tilberedt hele vejen igennem. Den bliver altså ikke brændt i bunden og snasket i toppen, men flot gylden, hævet og ligeligt bagt. Jeg tilbereder æggemassen i en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hvis du ikke har sådan en, kan du bruge et ildfast fad som alternativ. Sæt gerne fadet i ovnen, og lad det blive godt varmt, inden du hælder æggemassen i fadet og tilbereder den i ovnen.TIP: Prøv også min opskrift på cremede røræg