-
Link kopieret
Bagt havregrød med banan
Noget, jeg kan glæde mig til hele ugen, er weekendmorgenerne. Dem, hvor jeg løber en tur, imens Simon lige sover en time ekstra, og vi derefter bruger hele formiddagen på at spise morgenmad, lytte til Mads & Monopolet, læse avisen og hyggesnakke. Jeg tror ikke, der er noget tidspunkt, hvor mine skuldre sidder lavere.
I sidste weekend foreslog Simon, at vi lavede bagt havregrød til morgenmad. Det er noget, han elsker, og jeg er enig – for det føles jo næsten som om, man spiser kage til morgenmad

Morgenmad til 2-4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 35 min
NGREDIENSER
Havregrød
- 150 g frosne brombær
- 2 bananer
- 2 æg
- 1 1/2 dl mælk (jeg bruger havremælk)
- 3 dl havregryn
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 tsk. kanel
- 1 nip salt
Topping
- 1 spsk. ahornsirup eller honning
- 2 spsk. nøddesmør (fx mandelsmør eller peanutbutter)
- 1 dl blandede nødder (her mandler, cashewnødder og pistacie)
Bagt havregrød
Tænd ovnen på 175 grader. Beklæd bunden af en springform på cirka 20 cm med bagepapir. Fyld de frosne brombær i formen.
Mos 1 banan sammen med æggene. Tilsæt mælk, havregryn, bagepulver, kardemomme, kanel og salt, og rør rundt. Fordel grødmassen over brombærrene i formen, og rør let rundt. Skær den resterende banan i skiver, og fordel dem over toppen.
Topping
Lav toppingen ved at røre ahornsirup og nøddesmør sammen. Vend de blandede nødder i, og fordel dem derefter over toppen af grøden.
Servering
Sæt formen i ovnen i 25 minutter, til toppen er flot gylden. Servér gerne med mælk eller yoghurt.
Opskrift på bagt havregrød
Bagt havregrød er utrolig nemt at lave. Og så smager det baer vidunderligt sødt og syndigt, selvom det er ganske sundt og helt lovligt at spise til morgenmad. Det er herlig spise en langsom weekenddag, for det føles næsten, som fik man kage til morgenkaffen. Vi plejer at lave forskellige varianter af den bagte grød, alt efter hvad vi lige har på lager, og jeg har faktisk tidligere delt favorit opskriften på bagt gulerodskagegrød med jer her på bloggen. Weekendens grød blev med brombær, banan og en sprød nøddetopping, og resultatet blev så piv-lækkert, at jeg bare må dele denne opskrift med jer også.
Bagt havregrød med yoghurt eller sirup
Portionen her vil mætte 2-4 personer, alt efter hvor sultne I er, og hvordan grøden serveres. Jeg holder af at spise en lidt mindre portion sammen med en omgang fuldfed yoghurt (måske kokosyoghurt, hvis jeg er heldig!), for det er mit blodsukker gladest for, men Simon spiser grøden (og meget af den, hæhæ) au natural - og måske endda med lidt ekstra ahornsirup. What ever floats your boat, I ved ;-)