-
Link kopieret
Brændende kærlighed med chorizo
Brændende kærlighed med chorizo er sådan en herlig, lunende ret. Vaskeægte “comfort food”, rigtig hyggemad, der smager af nostalgi men med et moderne og yderst velsmagende twist.
Traditionelt består brændende kærlighed af kartoffelmos toppet med løg og bacon. Her laver jeg i stedet en mættende, cremet mos af rodfrugter og en topping af gulerødder, løg og krydret chorizo. Det smager helt vidunderligt og giver lidt flere point på grøntsagskontoen.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 30 min
INGREDIENSER
BRÆNDENDE KÆRLIGHED
300 g chorizo
3 løg
3 gulerødder
RODFRUGTMOS
750 g blandede rodfrugter, fx søde kartofler, gulerødder, pastinak, jordskokker eller lignende
250 g kartofler
1 spsk. smør
1 dl mælk
Salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
Syltede rødbeder
Persille
RODFRUGTMOS
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern. Kog dem i cirka 15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra gryden.
Lun mælken i en anden gryde. Kom de kogte rodfrugttern i en skål, og tilsæt smør, 0,5 dl lun mælk, salt og peber. Mos rodfrugterne med en kartoffelmoser, stavblender eller ved at piske dem med en elpisker. Tilsæt evt. en smule mere mælk, indtil du synes, konsistensen er tilpas. Smag til med salt og peber, og servér.
BRÆNDENDE KÆRLIGHED
Fjern hinden fra chorizopølsen, og skær den i tern. Steg ternene let sprøde på en tør pande. Skrub eller skæl gulerødderne, skær dem i små tern. Lad gulerødderne stege med, til de begynder at tage farve. Pil og hak løgene fint. Tilsæt det til panden, og lad det stege, til løgene er bløde og gyldne. Tag panden af varmen.
SERVERING
Skyl og hak persillen. Anret rodfrugtmosen på tallerkener. Fordel brændende kærlighed topping oven på mosen, og pynt med syltede rødbeder og persille.
Moderne brændende kærlighed med chorizopølse
Denne opskrift på brændende kærlighed med chorizo er som en moderne udgave af den danske klassiker "brændende kærlighed". Det er rigtig husmandskost, der smager godt og mætter længe. Af ingredienser, man må siges at være velkendte i det danske køkken: Kartofler, smør, bacon, løg. En klassisk omgang brændende kærlighed smager dejligt, ingen tvivl om det. Men her har jeg tilføjet lidt mere smag og farver (og dermed vitaminer) til retten. Bacon erstattes af en god, krydret chorizopølse, som vi låner fra det spanske køkken. Pølsen er fed og bliver sprød, præcis lige som bacon, men den giver retten en fantastisk krydret smag. I stedet for en helt klassisk kartoffelmos serverer jeg her brændende kærlighed med chorizo med en rodfrugtmos. Jeg tilføjer også lidt ekstra gulerødder til toppingen. De kan godt undlades, men jeg synes, de gør sig godt sammen med den sprøde chorizo, og så elsker jeg at snige lidt grønt ind, hvor det giver mening.TIP: Prøv også andre opskrifter på mormormad såsom koteletter i fad, mørbradgryde eller kylling i karry.
