Nem salat med spidskål
Denne spidskålssalat med æbler er en virkelig god salat til både hverdag og fest. Den passer perfekt til alt fra mormormad som fiskefrikadeller og en klassisk svensk pølseret til mad fra verdenskøkkenet som falafel og indisk curry.
Spidskålssalaten er nemlig billig og drøn nem at lave. Man kan hurtigt lave en stor portion salat til mange mennesker – eller til mange dage! Og så passer opskriften på spidskålssalat tilmed til det meste, så der er god grund til at lave en stor portion.
Salaten holder sig frisk op til fire døgn på køl, og den smager nærmest kun bedre, når den har stået og trukket. Derfor er den en god salat til hverdagen, hvor den kan tages med på madpakke og serveres til aftensmad flere dage i streg.
TIP: Prøv også min opskrift på spidskålssalat med mormordressing eller grøn salat med ribs eller fennikelsalat med rucola og parmesan
Ingredienser til spidskålssalat med æbler
- Spidskål (kan erstattes af lilla spidskål, rødkål og hvidkål)
- Æbler (giver et dejligt sød-syrligt modspil)
- Sesamfrø og solsikkekerner (giver smag og knas til salaten. Erstat gerne med andre frø og kerner)
- Yoghurtdressing (af græskaryoghurt eller skyr, alt efter hvad du foretrækker)
Tips til salat med spidskål
- Spidskålen kan snittes både groft og helt fint, alt efter hvad du foretrækker. Hvis kålen er helt spæd og frisk, smager det dejligt med lidt bredere bånd. Jeg vil dog anbefale dig at snitte den meget fint (gerne på et mandolinjern), hvis du bruger et grovere kålhoved.
- Du kan sagtens erstatte erstatte æbler med andre frugter og bær. I sommeren er det eksempelvis vidunderligt med saftige jordbær og hindbær.
- Tilføj gerne krydderurter til salaten. Mynte og persille er gode bud.
- Salaten holder sig fint mindst et døgn på køl, så den kan godt tilberedes i forvejen.
TIP: Andre gode sommersalater er vandmelonsalat med feta og grillede gulerødder med rustik pesto
Salater med kål
Kål er en billig og utrolig sund råvare. Derfor er jeg vild med at bruge kål i alverdens lækre salater. Prøv eksemepelvis min græskarsalat med grøntkål eller den klassiske rødkålssalat.
Hele året rundt gemmer der sig kål i vores køleskab. Det er en råvare, der holder sig frisk længe, så med kål på lager, har man altid lidt grønt til aftensmaden. Om sommeren elsker jeg denne opskrift grillet spidskål, og i vinterhalvåret laver jeg en salat af hvidkål.