-
Link kopieret
Indisk curry med kylling og spinat
Denne opskrift på indisk curry med kylling og spinatsauce er en indisk klassiker. Den traditionelt kaldes for ”chicken saag”, og det er en af mine favoritbestillinger, når vi spiser indisk.
Den indiske curry med kylling er cremet og krydret på samme tid, og så er den utrolig nem og hurtig at lave.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 30 min
INGREDIENSER
- 1 løg
- 1 tommel ingefær
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 500 g kyllingekød
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. spidskommen
- ½ tsk. gurkemeje
- 2 spsk. garam masala
- 500 g frossen hakket spinat
- 2 dl fløde
- 2 dl kyllingeboullion
- 2 dl græsk yoghurt
- Salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
- 4 dl basmatiris
- 1 håndfuld koriander
TILBEHØR
Kog risene efter anvisningen på posen.
CURRY
Hak løget fint. Riv hvidløg og ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en gryde eller pande med høje kanter. Skær kyllingekødet i tern, og tilsæt det til gryden sammen med alle krydderierne. Vend godt rundt, og lad det stege, til kyllingekødet er brunet.
Kom frossen spinat, fløde og boullion i gryden, og bring gryden i kog, så spinaten tør op. Lad retten simre i 10 minutter, inden græsk yoghurt røres i saucen. Smag til, og servér din curry til kogte ris og frisk koriander.


Opskrift på indisk curry med kylling
Indisk curry med kylling og spinat er uden tvivl en af mine livretter fra det indiske køkken. Den er lige tilpas stærk og krydret, og samtidig virkelig lækker cremet. Serveret med ris eller naanbrød og gerne raita dip og en frisk salat såsom denne grønne salat med granatæble og avocado. Så har du et sandt indisk festmåltid! Saucen er sprængfyldt med spinat, men samtidig er det ikke ligefrem slankekost. Saucen indeholder nemlig en god mængde fløde og fuldfed græsk yoghurt. Hvis du synes, kan du prøve at bruge madlavningsfløde og almindelig yoghurt i stedet - men jeg synes ærligt talt, det er lidt en skam ;-)TIP: Prøv også min opskrift på chicken tikka masala
Nem indisk curry med kylling og spinatsauce
Den lækre opskrift på indisk curry med kylling er blevet et sandt hverdagshit hjemme hos os, fordi retten er utrolig hurtig og nem at lave. Perfekt når man har lyst til en lunende, lækkert måltid, der mætter og smager, men ikke orker at bruge for længe i køkkenet. Retten tager nemlig ikke meget mere at trylle frem, end det tager at koge en portion ris.TIP: Prøv også min opskrift på klassisk kylling i karry eller kyllingegryde med grøntsager

Vegetarisk eller vegansk spinat curry
Hvis du ønsker at gøre din indisk curry vegetarisk eller vegansk, kan du lave forskellige ændringer i opskrift. For en vegetarisk version kan kylling erstattes med tofu eller ristede grøntsager såsom blomkål. For en helt vegansk version, kan du bruge en plantefløde og -yoghurt, fx af havre eller soja.