Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Islagkage med nøddebund, dadler og chokolade

Her får I opskriften på den lækreste islagkage med nøddebund. Med lag af vaniljeis, bunde af hasselnødder og mandler, stykker af chokolade og dadelkaramel. Den er så utrolig lækker og tilmed lidt sundere, da is og bunde udelukkende er sødet med dadler fremfor raffineret sukker.

Islagkagen er forholdvis hurtig og simpel at lave. Den tager ikke meget mere end en halv timme at bikse sammen, og derefter skal den blot hygge sig i omkring 3 timer i fryseren, før den er klar til servering.

Islagkage med nøddebund, dadler og chokolade

Islagkage til 10 personer
Forberedelse 30 min /I alt 3 t 30 min
INGREDIENSER

  • Dadelkaramel

  • 300 g bløde dadler, udstenede
  • 3 dl vand
  • 0,5 vaniljestang
  • 1 nip salt
  • Nøddebunde

  • 1/2 portion dadelkaramel
  • 5 æggehvider (gem blommerne)
  • 100 g hasselnødder
  • 150 g mandler
  • Vaniljeis

  • 5 æggeblommer
  • 0,5 l fløde
  • 0,5 vaniljestang
  • 1/4 portion dadelkaramel
  • ENDVIDERE

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 springform på ca 24 cm
Dadelkaramel

Fjern stenene fra dadlerne. Skil vaniljekorn fra stangen. Kom dadler, vaniljekorn, vaniljestænger, vand og salt i en gryde.

Bring gryden i kog, og lad den simre et par minutter. Fisk vaniljestangen op. Blend dadelkaramellen i en blender eller foodprocessor, til konsistensen er glat.

Lad dadelkaramellen køle af.

NØDDEBUNDE

Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.

Hak nødderne fint, gerne ved hjælp af en foodprocessor. Lad gerne nogle nødder forblive groft hakkede.

Pist æggehviderne stive. Tilsæt dadelkaramel, og rør det ud i de piskede æggehvider. Vend dernæst forsigtigt de hakkede nødder i skålen.

Form to lagkage bunde på en beklædt bageplade. Brug den springform, du vil samle kagen i senere, til at måle størrelsen.

Bag formene i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne.

Vend nøddebundene ud på en bagerist med bagepapiret øverst. Lad dem ligge i 5 minutter, inden du forsigtigt hiver bagepapiret af, og lad dem køle helt af.

VANILJEIS

Start med at piske æggeblommer og luftige i en lille skål sammen med vaniljekornene. Pisk dernæst fløden til flødeskum i en større skål, og vend æggeblommerne her i. Vend forsigtigt en fjerdedel af dadelmassen i. Gem den sidste fjerdedel.

SAML ISLAGKAGEN

Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt over et vandbad.

Sørg for, at lagkagebunde og dadelkaramel er helt afkølede, så flødeskummen ikke falder sammen.

Beklæd en springform med bagepapir eller kageplast, og placer en af lagkagebundene i bunden af springformen.

Fordel halvdelen af vaniljeisen over bunden, og svirvel et par spsk. af den resterende dadelkaramel rundt i isen. Dryp halvdelen af den smeltede chokolade over.

Top med den anden lagkagebund, og fordel den resterende vanilje is over toppen. Top med den restende halvdel chokolade.

Stil islagkagen i fryseren i minimum 3 timer, og tag den ud 15 minutter før servering. Top gerne med friske bær inden servering.

islagkage med bær og nøddebunde

 

Opskrift på islagkage med nøddebund

Denne islagkage med nøddebund er en sommerklassiker i mit køkken. Jeg udviklede opskriften helt tilbage i 2014, hvor jeg første gang delte den her på bloggen. Med noget tvivlsomme billeder, der vist ikke ligefrem solgte kagen særlig godt. Men de var åbentbart appetitlige nok til, at mange af jer fik lyst til at prøve opskriften for den blev lidt af et hit. Sidenhen er min opskrift på islagkage med nøddebund gået lidt i glemmebogen, både os mig og her på bloggen. Og det er en skam, for den hitter altså stadig! Med den lækreste, cremede vaniljeis, dejlige nøddebunde, chokolade og karamel af dadler, der gør islagkagen lige tilpas sød med en dejlig karamelagtig smag.  

TIP: Prøv også min jordbærtærte eller rabarbertærte som er dejlig sommerkager.

  vaniljeis med dadler vaniljeis med chokolade  

Nem opskrift på hjemmelavet islagkage

Hjemmelavet is kan hurtigt blive hård og krystaliseret, men isen i denne islagkage er cremet og luftig, imens nøddebundene er svampede og knasende på samme tid. Tilføj lidt (eller meget...) mørk chokolade og små overraskelser af sød dadelsirup, og du har en dessert, der er et sikkert hit. Udover at være utrolig lækker, er min opskrift på hjemmelavet islagkage med nøddebund også virkelig nem at lave. Særligt hvis du har en foodprocessor, der kan gøre en del af arbejdet for dig. På den måde kan du let hakke nødderne til bundene på ingen tid (og uden for meget gris), og dadelkaramellen kan blive ekstra lækker cremet. Vaniljeisen laves helt uden ismaskine, men den bliver stadig luftig og cremet. Med en dejlig vaniljesmag og lavet på ægte fløde. Derudover er isen sødet med dadelkaramel, der giver en fantastisk karamelagtig smag.  

TIP: Prøv også min opskrift på bananbrød, saftige bananmuffins eller gulerodsmuffins sødet med dadler.

  islagskage med vaniljeis nøddebund og chokolade ingredienser til nøddebunde islagkage med nøddebunde  

Sundere islagkage uden sukker

Den dejlige islagkage udmærker sig ved, at den er sødet med dadler og derfor ikke indeholder almindelig hvid raffineret sukker. Det gør både islagkagen en tand sundere, og tilføjer det også en dejlig karamelagtig smag. Dadlerne bruges til at søde både vaniljeis og nøddebunde. Man laver en cremet karamel ved at koge dadler med vand, vanilje og salt, inden det blendes til en cremet konsistens. Derefter kan den dejlige dadel karamel bruges til at søde iskagens forskellige elementer. Og så gemmer jeg også en fjerdedel til at svirvle i vaniljeisen, så der dukker stykker af dadelkaramel op, når man skærer et stykke af kagen.  

TIP: Prøv også min opskrift på en sund jordbærtærtesunde bananis eller sund chokolade islagkage med avocado

  Islagkage med nøddebund og bær  

Tips til min opskrift på islagekage

  • Brug gerne andre nødder end hasselnødder og mandler. Valnødder ville eksempelvis smage vidunderligt!
  • Tilføj gerne bær til iscremen. Enten som hele bær, der vil dukke op, når man skærer et stykke, eller most/blendet og blandet i iscremen.
  • Hvis du vil lave kagen i en mælkefri version, kan du piske den fede del af kokosmælk til kokosfløde og bruge det til vaniljeisen.
  • Pynt meget gerne kagen med spiselige blomster eller urter såsom skovsyrer, rosenblade, lavendel eller lignende. Det ser så smukt og sommerligt ud!
  hjemmelavet islagkage     nøddebunde