Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Laksemousse

Denne laksemousse af varmrøget laks er helt fantastisk smagfuld, cremet, frisk og mægtig på samme tid. Opskriften er super, super simpel med kun 4 ingredienser: Varmrøget laks, cremefraiche og citronsaft for et frisk pift og lidt friskkværnet peber

Laksemousse

Mousse til 2-4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 5 min
INGREDIENSER

  • 250 g varmrøget laks
  • 1 dl cremefraiche
  • ½ citron
  • friskkværnet peber

Fjern skindet fra laksen, og rør laksen sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål. Smag til, og stil moussen på køl indtil servering.

Laksemousse med rugbrødschips hjemmelavet laksemousse

Laksemousse af varmrøget laks

Min laksemousse laver jeg af varmrøget laks. Det giver en skøn og mere let konsistens, end hvis man brugte almindelig koldrøget laks. Sommetider laver jeg dog også moussen af både kold- og varmrøget laks. Først efter opskriften, du finder i dette blogindlæg, blot tilsat stykker af finthakket koldrøget laks. Moussen røres nemt sammen med en gaffel. Jeg synes om den lette men samtidig grove konsistens, men foretrækker du en helt glat mousse, kan du også blende den med en stavblander eller i en foodprocessor. Ønsker du en helt klassisk mousse a la tunmousse, kan du tilsætte lidt blødt smør (ca. 25 g), når du blender ingredienserne sammen. Så vil moussen nemlig sætte sig, når den kommer på køl, og blive fast nok til, at den kan skæres i skiver.  

TIP: Prøv også min opskrift på buttedejspakker med laks

   

Sandwich, forret og salat med mousse af laks

Den lækre mousse af laks har mange anvendelsesmulighed, og jeg vil derfor anbefale dig at lave lidt ekstra, når du alligevel skal igang. Moussen smager naturligvis skønt på en rugbrødsmad, i en rugbrødssandwich eller i madpandekager såsom spinatpandekager. Den er også fantastisk til forret på små sprøde rugbrødschips, i fine skåle af filodej eller tarteletskaller. Jeg holder også af at servere den i en grøn og sund salatskål. Her kan den kombineres med årstidens grønt, lidt avocado og serveres med ristet brød.