Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Linsecurry med kokosmælk

Denne linsecurry med kokosmælk er den dejligste aftensmad både til hverdag og fest. Den smager krydret, cremet og mætter godt. Og så er den utrolig nem at lave – gerne som en stor portion, enten til fryseren eller mange gæster.

Retten bliver ekstra festlig, hvis du serverer den med masser af toppings og tilbehør. Jeg elsker at spise de smukke sorte ris og naanbrød dertil, men helt almindelige hvide ris skal man heller ikke kimse af.

Linsecurry med kokosmælk

Curry til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 30 min

INGREDIENSER
2 små løg
3 fed hvidløg
1 spsk. fintrevet ingefær
1 spsk. smør eller kokosolie
2 spsk. gurkemeje
1 spsk. spidskommen
1 tsk. salt
½ spsk. stødt koriander
1 dåse hakkede tomater
2 dåser kokosmælk
4 dl røde linser
250 g helbladet frossen spinat
Saften af 1–1½ lime
Salt & friskkværnet peber
TIL SERVERING
200 g ris, gerne sorte
Skyr eller græsk yoghurt
Papadums eller naanbrød
Limebåde
Ristede kokosflager
Frisk koriander
Tjek først kogetiden på dine ris. Hvis du laver sorte ris til retten, skal du sætte dem over først, da de skal koge længere tid end almindelige hvide ris.

Hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint på et rivejern. Opvarm smør eller kokosolie i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og ingefær.

Tilsæt gurkemeje, spidskommen, koriander og salt til gryden, og lad det stege med et par minutter. Hæld nu hakkede tomater og kokosmælk over, og tilsæt de røde linser.

Bring gryden i kog, og rør ofte, da linserne nemt falder til bunden og brænder på. Lad det koge i cirka 20 minutter, imens du klargør toppings, ris og/eller brød.

Når linserne er møre, men ikke helt udkogte, tilsættes den frosne spinat. Varm det hele godt igennem, og smag til med lime, salt og peber. Server med ris, skyr, brød og limebåde, og drys med ristede kokosflager og frisk koriander.

Linsecurry med kokosmælk a la solgule kokoslinser

Min opskrift på linsecurry med kokosmælk stammer fra min kogebog Herlig og ærlig mad. Her har jeg kaldt den "solgule kokoslinser", hvilket måske ikke er helt så nemt at huske, men det beskriver retten så fint. Den er gul som solen på grund af indholdet af gurkemeje, og har en dejlig cremet smag fra kokosmælken. Retten blev en af de mest populære fra kogebogen, og jeg laver den også ofte selv. Den minder meget om en klassisk dhal, men er mere cremet, da den koges på kokosmælk. Det gør den lige en tand mere lækker, hvis du spørger mig, og gør også, at den mætter bedre.

TIP: Prøv også min opskrift på indisk curry med kylling og spinat eller indisk kitchari

Sund og billig linsecurry

Linsecurry med kokosmælk er formidabel hverdagsmad. Den solgule linseret er både hurtig og billig at bikse sammen, og du vil blive overrasket over, hvor dejligt en portion mætter. Sundhedsværdien er også helt i top, da linserne er kogt med kokosmælk samt skønne krydderier såsom gurkemeje og ingefær og tilføjet spinat. Retten er tilmed helt vegansk, hvis blot du serverer den med veganske toppings. Her kan jeg anbefale soja- eller kokosyoghurt.

TIP: Server denne denne lækre grønne salat med granatæble og avocado dertil

Toppings og tilbehør til linsecurry

Retten kan serveres som den er, men jeg holder af at spise den med sorte ris og indiske papadums, der er helt tynde og sprøde brød af linse- eller rismel. De kan købes tørrede i større eller etniske supermarkeder, og de skal blot friteres inden servering. Et alternativ er naanbrød eller andre fladbrød, men du kan også nøjes med at servere ris dertil. De smukke sorte ris er ekstra nærende og har en smag, der klæder curryen rigtig godt. Men vi serverer også ofte helt almindelige ris dertil. Brune ris, hvis vi har tid til at vente på, de koger, og ellers almindelige basmatiris. Jeg kan også varmt anbefale dig at komme toppings over inden servering. Lidt syrlig, kølende yoghurt, sprøde kokosflager (eller ristede nødder) og friske krydderurter går fantastisk dertil. Andre gode bud er en indisk raita og syltede rødløg

TIP: Prøv også min opskrift på sort dhal med belugalinser eller spinat curry med linser