Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Mellemøstlig salat med havreris

Dette er en helt vidunderlig mellemøstlig inspireret salat. Med krydrede, bagte tern af søde kartofler, cremet feta, friske granatæblekerner og lækre havreris. En dejlig servering, der både kan nydes lun og kold, som måltidssalat eller tilbehør.

Salaten minder lidt om en klassisk tabbouleh, men i stedet for at bruge bulgur laves den af havreris. De har en skøn konsistens, med et saftigt bid og god smag, og så sikrer de, at salaten mætter dejligt med et højt fibre- og proteinindhold.

Mellemøstlig salat med havreris

Salat til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 30 min

INGREDIENSER
Bagte søde kartofler
500 g søde kartofler
2 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
Havreris
3 dl havreris
4,5 dl vand
0,5 tsk. Salt
Salat endvidere
100 g valnødder
1 usprøjtet citron
1 håndfuld mynte eller persille
1 granatæble
150 g fetaost

Bagte søde kartofler

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.

Skrub eller skræl søde kartofler, og skær dem i mundrette tern. Vend ternene i olivenolie, spidskommen og salt på bagepladen.

Bag sødkartoffeltern i cirka 20 minutter, til de er møre og let sprøde i kanterne.

Havreris
Kom havreris, vand og salt i en gryde. Kog op unden låg, skru ned for varmen og læg låg på. Pas på, det ikke koger over.

Lad gryden simre i cirka 13 minutter. Tag gryden af varmen, og lad den stå et par minutter.

Salat endvidere
Kom valnødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 3-5 minutter, til de bliver gyldne og sprøde. Lad dem køle af, og hak dem groft.

Riv skallen af citronen, og hak mynten.

Frigør kernerne fra granatæblet og smuldr fetaosten i mindre stykker.

Bland havreris, sødkartoffeltern i en skål. Kom de resterende ingredienser over. Pres saften af citronen over salaten, og vend rundt.

Servér salaten enten lun eller kold.

ingredienser til mellemøstlig inspireret salat salat med havreris

Opskrift på mellemøstlig inspireret salat

Denne opskrift på mellemøstlig salat med havreris mikser det mellemøstlige og nordiske køkken på bedste vis. Jeg har ladet mig inspirere af nogle af de skønne smage og råvarer fra det mellemøstlige køkken, som jeg er så vild med; Smukke granatæblekerner, fetaost, friske og tørrede krydderier. Men basen for salaten er nordisk havre i form af havreris, der fungerer på samme måde som ris, bulgur og couscous, blot produceret af 100% nordisk kvalitetshavre.​ Ligesom salaten er et miks mellem mellemøstlig og nordisk, kan du sagtens servere den sammen med retter fra begge verdensdele. Den ville smage skønt til alt fra kebab-spyd til kyllingefrikadeller, falafel eller forloren harre. Og så vil den også fungerer fremragende som en måltidssalat med hummus eller en ærtehummus, der ligesom salaten har fået et twist med nordiske råvarer.   havreris opskrift  

Nordiske havreris

Havreris er en nyhed på det danske marked, og det er allerede blevet et fast indslag i mine køkkenskabe. Både på grund af deres gode smag og næringsindhold med et højt protein- og fiberindhold, sunde fedtsyrer og antioxidanter. Men også fordi, det er et mere klimasmart alternativ til almindelige ris. Havreris produceres nemlig i norden og har kun 1/6 klimapåvirkning sammenlignet med Jasminris fra Thailand. De pakkes i pap, uden plastik, og kan dermed sorteres. Havrerisene kan bruges præcis ligesom almindelige ris. Varme eller kolde, i risotto, salater eller som tilbehør til alt fra boller i karry til kylling i grøn karry. Smagen er mild og rund, og de har et lækkert lille bid, der særligt er skønt i salater som denne opskrift på mellemøstlig salat med havreris. mellemøstlig salat med søde kartofler