Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Sød kartoffel pande med spejlæg og spinat

I denne panderet steges spejlæg i en grov mos af søde kartofler og spinat.

Det er en nem, sund og mættende hverdagsret, der både passer som lækker frokost eller simpel aftensmad.

Pandens indhold er fyldt med grøntsager, og det smager virkelig dejligt, når herligheden toppes med mozzarella og frisk basilikum.

Sød kartoffel pande med spejlæg og spinat

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 20 min /I alt 45 min

INGREDIENSER
Sød kartoffel pande med spejlæg og spinat
1 kg søde kartofler
1 spsk. smør til stegning
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
250 g frisk spinat
8 æg
125 g frisk mozzarella
Til servering
1 håndfuld frisk basilikum
groft brød
Skræl de søde kartofler, og skær dem i mundrette tern. Kog dem i 7 minutter, til de er netop møre. Smelt smør i en stor, dyb pande, og tilsæt kartoffeltern. Krydr med presset hvidløg, salt og peber, og lad de søde kartofler stege, indtil de er gyldne i kanterne. Skyl og tør spinaten. Vend spinaten rundt med de søde kartofler på panden, indtil spinatbladene falder sammen. Slå æggene ud på panden. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel dem over panderetten. Skru lidt ned for varmen, og lad retten stege stille og roligt, indtil æggehviderne er faste.

Pynt retten med basilikum, og servér den direkte fra panden med groft brød til.

Nem sød kartoffel pande

Min sød kartoffel pande er utrolig dejlig hverdagsmad. Den sund og dejlig mættende, og så tager den ikke særlig lang tid at tilberede. I flere lande har man en traditionel, populær ret, hvor æg steges i en sauce af grøntsager. Eksempelvis den mellemøstlige shakshuka eller den mexicanske huevos rancheros. Min sød kartoffel pande minder gevaldigt om både den nordafrikansk og den mexicanske variant. Her er spejlæggene stegt i en grov mos af søde kartofler og spinat fremfor en tomatsauce. Hvis I elsker søde kartofler lige så højt som jeg, vil kombinationen være et sikkert hit. Jeg siger jer, det er godt, når man både fanger lidt af de sprøde kanter, fyldende æggeblomme og smeltet ost i én og samme mundfuld. Det er en af de retter der er enormt simpel at bikse sammen, men som alligevel overrasker positivt, når man sætter tænderne i retten.     andre opskrifter med æg end sød kartoffel pande

Find flere opskrifter med æg