-
Link kopieret
Tarteletter med kylling og asparges
Her får du den bedste – og nemmeste! – opskrift på tarteletter. Med sprøde skaller og et cremet fyld med kylling og asparges.
Denne opskrift er forholdsvis klassisk med et forsigtigt moderne twist. Blandt andet ved at bruge kyllingebrystfilet i stedet for at koge en hel suppehøne og ved at bruge friske, grønne asparges.
Er grønne asparges ikke i sæson, kan du bruge hvide asparges fra dåse. Det kan du også vælge at gøre året rundt, hvis du foretrækker en mere tradtionel udgave af fyldet a la “høns i asparges”.

hovedret til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 30 min
INGREDIENSER
- 4 kyllingebrystfileter
- 1 liter kyllingebouillon
- 25 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 1 dl mælk
- 1 dl fløde
- 1 bundt grønne asparges
- Saft af ½ citron
- Salt og friskkværnet peber
- 12 tarteletskaller
- Ærteskud til pynt
Bring bouillon i kog i en gryde. Tilsæt kyllingebrystfileter, og lad dem simre under låg i 15 minutter, eller indtil kødet er tilberedt. Tag kyllingekødet op, og gem bouillonen i gryden. Lad kyllingekødet køle lidt af, inden du trevler det fra hinanden i grove stykker med to gafler.
Smelt smør i en gryde, og rør mel i. Tilsæt 3 dl bouillon, lidt efter lidt under omrøring. Kom fløde og mælk i gryden, og bring det i kog. Knækbunden af aspargesene, kassér dem, og skær aspargesene i skrå skiver. Tilsæt dem til gryden sammen med trevlet kyllingekød. Rør rundt, og smag saucen til med citronsaft salt og peber.
Lun tarteletterne på en brødrister eller i ovnen. Fyld dem med kylling og asparges, og pynt med ærteskud.
Opskrift på tarteletter med kylling og asparges
Denne opskrift på tarteletter med kylling og asparges er vores udgave af den danske klassiker "tarteletter med høns i asparges". Opskriften er perfekt til de dage, hvor du får akut lyst til at sætte dem på menuen, da de ikke er spor svære at lave!
TIP: Prøv flere af vores opskrifter på moderne mormormad såsom boller i karry, forloren hare og koteletter i fad.
Hvordan laver man tarteletter?
En tartelet betyder en "lille tærte" fra det franske ord tartelette. En dansk tartelet har dog ikke meget med den franske version, som ofte er en sød lille tærte med frugt eller bær, at gøre. Tarteletter kan laves på mange forskellige måder og fyld. Men den helt tradtionelle danske udgave er med "høns i asparges". En stuvet mælkesauce med hvide asparges, kogt på fond fra en suppehøne, hvoraf man også bruger kødet. Og selvom de unægteligt smager helt vidunderligt, har vi fundet en noget nemmere fremgangsmåde, som giver et mindst lige så lækkert resultat. Hvis du har god tid, kan du lave fyldet på traditionel vis med kødet fra en hel kylling kogt til hønsekødssuppe med kødboller og melboller. Men er tiden mere sparsom, kan du bruge kyllingebrystfilet. Det er ikke helt nær så lækkert, men det kommer utrolig tæt på og smager skæppeskønt!
TIP: Prøv gerne at lave dine egne hjemmelavede tarteletskaller

Nem opskrift på tarteletfyld
Denne opskrift på tarteletter med kylling og asparges laves af kyllingebrystfilet. Det braiseres (dvs. koges) i kyllingebouillon i en gryde, inden kødet trevles og bouillonen bruges til saucen. På den måde slipper man for at koge en hel kylling eller høne, men smagsresultatet er næsten det samme. Kyllingekødet bliver dejlig mørt, og bouillonen giver god smag til saucen, som var den lavet fra helt fra bunden. Vi giver fyldet til tarteletterne et yderligere twist ved at tilsætte grønne asparges fremfor hvide asparges, man typisk får på dåse. Det gør fyldet lidt mere friskt og sprødt. Men du kan sagtens tilsætte hvide asparges, enten friske eller fra dåse, hvis du foretrækker.
TIP: Prøv også at lave tarteletter med laksemousse, ligesom vi gør i disse filodejsskåle.
