-
Link kopieret
Verdens bedste chokoladekage
Dette er uden sammenligning verdens bedste chokoladekage!
Ifølge mine smagsløg smager kagen her nemlig lige præcis, hvordan en god chokoladekage skal smage: Den smelter på tungen, smager igennem af chokolade og er brownieagtig uden at være for tung.

Dessert til 12 personer
Forberedelse 30 min /I alt 1 time
INGREDIENSER
Chokoladekage
- 200 g mørk chokolade (gerne 70%)
- 150 g smør
- 150 g kokos- eller rørsukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 5 æg, str. M/L
- smør og kakaopulver til springformen
Chokoladekage
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt forsigtigt chokolade, smør og kokossukker i en gryde, og tag det derefter af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Del æggene i blommer og hvider. Kom blommerne ned i gryden til chokoladeblandingen sammen med bagepulver og salt, og rør det sammen til en jævn dej. Kom hviderne i en anden skål for sig selv, og pisk dem helt stive med en elpisker.
Vend nu de piskede æggehvider i chokoladeskålen med en dejskraber. Det tager lidt tid, så hav tålmodighed, og bliv ved med at vende forsigtigt, så du ikke slår al luften ud af dejen. Kagedejen er klar, når den er glat og ensfarvet.
Smør en springform på cirka 25 cm med smør, og drys med kakaopulver, så det dækker hele formen. Fordel derefter kagedejen i springformen, og sæt den i ovnen i cirka 30 minutter, indtil en tandstik kommer ren ud fra midten af kagen. Lad kagen køle af, og sæt den derefter i køleskabet i minimum 6 timer, gerne natten over, så den kan sætte sig.
Til servering
Pisk fløden til skum, og rør hindbærpulveret i flødeskummen. Top hvert stykke kage med hindbærflødeskum, et brombær, frysetørrede hindbær og lidt skovsyrer, og servér.


Svampet og brownieagtig chokoladekage
Opskriften på Verdens bedste chokoladekage stammer fra min kogebog "Herlig og ærlig mad". Det er en af de opskrifter fra bogen, som jeg har fået mest respons på af den positive "O-M-G-må-jeg-ikke-godt-få-opskriften" slags. Jeg forstår godt begejstringen, for chokoladekagen smager virkelig fantastisk. Og så gør det det kun bedre, at opskriften har desuden et minimum af ingredienser, og at den er super nem at lave. Hvis kagen skal bruges som en lækker dessert vil jeg virkelig anbefale at servere den med matcha is og friske bær!TIP: Prøv også min opskrift på blondies med hvid chokolade og rabarber
Chokoladekage uden mel
Verdens bedste chokoladekage er uden mel og indeholder masser af mørk chokolade. Den er perfekt svampet og lækker at servere til dessert. Det er vigtigt, at du bruger en god chokolade til kagen. Jo bedre chokoladen smager - jo bedre vil kagen ganske simpelt også smage.PRØV OGSÅ: Den bedste version af klassisk dansk jordbærtærte eller brownie muffins med hindbærskum.
Ingredienserne til verdens bedste chokoladekage:
- 200 g mørk chokolade Vælg gerne en chokolade med omkring 70% kakao. Jo bedre kvalitet, jo bedre vil din kage smage.
- 150 g smør Ganske almindeligt saltet smør (og altså IKKE et smørbart produkt)
- 150 g kokossukker Jeg vælger kokossukker, da det smager dejlig karamelagtigt og er en smule sundere. Men du kan også bruge almindeligt rørsukker eller hvidt sukker.
- 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 5 æg Vælg gerne store str. M/L økologiske æg.
- Smør og kakaopulver til springformen Når du smører siderne af formen med smør og drysser med kakaopulver, sikrer du, at kagen løsner sig fra formen efter bagning.

Chokoladekage til nytår
Jeg kan virkelig anbefale at servere kagen som dessert til nytårsaften, hvor den gør sig godt i en menu med fx blinis, laks & rødbedecreme og braiseret lammeskank med pastinakmos & sprøde rodfrugter. Da jeg serverede kagen til nytår, pyntede jeg den med hindbærskum, friske brombær, hindbær og smukke skovsyrer. En virkelig smuk og lækker kombination, der giver et dejligt syrligt modspil til kagen. Du kan dog servere chokoladekagen med lige præcis, hvad du har lyst til og har på lager – en kugle vaniljeis ville eksempelvis ikke gøre nogen skade.