Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Blomkålspizza med serrano & mozzarella

I denne blomkålspizza udskiftes hvedebunden med en sprød og saftig bund af blomkål, fibre, æg og ost.

Det er en fantastisk måde at snige flere grøntsager ind i kosten, på dage hvor man mest bare har lyst til en snasket pizza.

Blomkålspizza med serrano & mozzarella

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 25 min /I alt 1 t 35 min

INGREDIENSER

  • Blomkålspizza

  • 1 kg blomkål (1 stort eller 2 små hoveder)
  • 4 æg, str. M/L
  • 2 spsk. FiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller) eller majsstivelse (f.eks. Maizena)
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 tsk. salt
  • Topping

  • 2 dl pizzasauce
  • 250 g frisk mozzarella
  • 150 g serrano
  • 50 g rucola
Blomkålspizza

Tænd ovnen på 175°. Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Blend dem til smulder i en foodprocessor. Tilsæt æg, majsstivelse, friskrevet parmesan og salt, og blend igen til en jævn blomkålsmos. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og smør blomkålsmosen ud på bagepapiret, så den udgør 2 cirkler på ca. ½ cm’s tykkelse. Bag bundene i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gyldne.

Tag pizzaerne ud af ovnen, og vend dem forsigtigt om, så bunden vender opad. Læg dem på en bagerist. Bag dem på risten uden bagepapir i ovnen i 15 minutter, indtil bunden er sprød.

Topping

Smør tomatsauce på de sprøde pizzabunde med en ske. Bræk mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på pizzaen. Sæt pizzaerne i ovnen igen i 10 minutter, så osten smelter. Top pizzaerne med serrano og masser af skyllet rucola, og servér straks.

Sund pizza med blomkålsbund

Opskriften på blomkålspizza beviser, at det kan sagtens lade sig at gøre at lave en velsmagende og ikke mindst sprød pizzabund, selvom den ikke inderholder almindelig mel. Derimod indeholder pizzabunden masser af fibre og vitaminer fra kålhovedet - helt uden at man bider mærke i det - så det er en super måde at snige lidt ekstra grønt ind i kosten.  

TIP: Prøv også min lækre pizza på auberginebund eller nemme tortillapizzas eller pizza med græskarbund

  Selvfølgelig må I ikke forvente den vanlige italienske pizza, for den er der intet, der kan måle sig med. Men her er et rigtig godt og sundt alternativ, som giver en glad mave og smager fantastisk. Man bliver virkelig overrasket over, at noget så lækkert kan komme ud af et simpelt blomkålshovede.  

TIP: Prøv også min opskrift på bagt blomkål eller blomkålscouscous

Flere opskrifter med blomkål:

 
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.