-
Link kopieret
Rabarber crumble med marcipan
Denne rabarber crumble med marcipan er både en af de skønneste og nemmeste kager. De friske rabarber smager så dejligt i desserter, og sammen med den sprøde, søde crumble med marcipan, havregryn og mandler opstår der ren dessertmagi.
Crumblen er sådan en kage, der let kan bikses sammen på en halv times tid, hvis man får spontane gæster, og som kan varieres i det uendelige. Find idéer og inspiration hertil under opskriften.

Crumble til 8 personer
Forberedelse 10 min /I alt 40 min
INGREDIENSER
- 400 g rabarber
- 2 spsk. rørsukker
CRUMBLE
- 75 g grov- eller finvalsede havregryn
- 50 g hvedemel
- 75 g rørsukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 g smør
- 75 g mandler
- 100 g marcipan
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Skær rabarber i skiver, og fordel dem i et ildfast fad eller i en tærteform. Vend rabarber med sukker, og lad det trække, imens du forbereder din crumbledej.
Bland havregryn, mel, sukker og vaniljesukker i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr dem ud i skålen, til du får en crumble-konsistens.
Hak mandlerne groft. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Vend både hakkede mandler og revet marcipan i din crumbledej.
Fordel crumbledejen over rabarberne, og tryk det let sammen. Bag kagen i ovnen i cirka 30 minutter, til overfladen er flot gylden og sprød.

Nem opskrift på rabarber crumble
Denne rabarbarcrumble med marcipan er en af de nemmeste kager. Her kan alle være med, ligegyldigt hvor erfaren man er i det søde køkken. For med en crumble kan det nærmest ikke gå galt. Den skal være rustik i udseendet, det er en del af charmen, og så længe du ikke brænder kagen på i ovnen, vil den stensikkert smage godt.
PRØV OGSÅ: Den allerbedste jordbærtærte eller clafoutis med kirsebær
I forsommeren skal en crumbl naturligvis laves med rabarber. En crumble er sådan en kage, man kan trylle frem, hvis lysten til noget sødt pludselig melder sig.
TIP: Prøv at tilsætte makroner til din crumble. Det giver en skøn konsistens og smag!

Søde sager med rabarber
Rabarber er jo virkelig en sand forårsbebuder og de er så dejlige at trylle dem om til lækre søde sager, rabarberkompot og de lækre råsyltede rabarber. Når du bruger rabarber i søde sager, kan du med fordel bruge en sort med tyndere, røde stængler. Det kan eksempelvis være jordbærrabarber, der har meget fine jordbærfarvede stængler og er hyppig at finde i de danske køkkenhaver. Både fordi, de er lidt sødere i smagen, men først og fremmest på grund af deres fine farve. Til en crumble kan du dog bruge alle rabarbersorter. Jo rødere stængler, jo finere en farve vil din rabarber crumble med marcipan få. Men smagen den er god uanset.
TIP: prøv også opskriften på chokolademuffins med rabarber
Tips og tricks til den bedste rabarber crumble med marcipan
- Tilsæt gerne andre frugter og bær til din crumble. Det smager eksempelvis vidunderligt med jordbær eller hindbær.
- Hvis du tilsætter bær eller bruger rabarber med meget væske, kan du med fordel vende det i en smule maizena eller kartoffelmel. Blot en teske sammen med sukkeret vil jævne saucen i bunden af fadet.
- Varier gerne hvilke nødder, du bruger i opskriften. Hasselnødder eller valnødder ville smage dejligt som alternativt til mandler.
- Du kan både bruge fin- og grovvalsede havregryn til opskriften. Det afhænger helt af, hvor grov du ønsker konsistensen (eller hvad du lige har i skabet)
- Hvis du vil lave en glutenfri rabarber crumble med marcipan, kan du bruge rismel eller anden glutenfri mel i stedet for hvedemel.
- Tilsæt gerne 1 dl kokosmel til crumbledejen - det smager virkelig skønt!
- Crumblen smager dejligt serveret med alt fra vaniljeis til flødeskum og cremefraiche.
TIP: Servér denne opskrift sammen med en kugle matcha is på toppen - så bliver det ikke bedre!

