
Ingredienser
- 3 dl rugmel
- 3 dl mælk (almindelig komælk eller plantemælk)
- 3 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. flagesalt
- Smør til stegning
Fremgangsmåde
Pisk rugmel, æg, mælk, bagepulver og salt sammen til en jævn konsistens uden klumper.
Forvarm vaffeljernet, og smelt 1 tsk. smør. Steg vaflerne, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt lidt smør mellem hver vaffel.
Del vaflerne i hjerter. Kom en teske cremefraiche og et stykke laks på hvert hjerte. Pynt med dild og friskkværnet peber, og servér.
Opskrift på rugvafler med varmrøget laks
Til opskriften på rugvafler med varmrøget laks bruger jeg min basisopskrift på rugvafler. Det er en ganske simpel og helt fremragende opskrift, der består af rugmel, æg og mælk. Det giver sprøde, salte madvafler, der kan toppes med alverdens lækkerier.
Du kan både bruge vaflerne til aftensmad, toppes med grøntsager og en god dip, eller som små hapsere. Bruger du et hjerteformet vaffeljern, kan de deles i små individuelle hjerter, der er oplagte som bund til forskellige delikatter.
TIP: Prøv også mine grøntsagsvafler med spidskål eller sprøde falafelvafler.
Toppings til rugvafler
Kombinationen med varmrøget laks, cremefraiche og dild er klassisk og delikat. Det passer godt til både brunch, frokost eller som en forret, og så er det noget, de fleste synes om.
Du kan dog sagtens variere toppings til rugvaflerne. Du kan bruge dem som bund for stenbidderrogn i stedet for blinis. Du kan lave en mellemøstlig variant med falafler, bagte grøntsager såsom peberfrugt og aubergine og en cremet dips som hummus og haydari. Eller du kan toppe dem med det, du normalt ville komme på rugbrød, og på den måde lave en opgraderet frokost menu.
TIP: mangler du inspiration til en lækker brunch menu? Så finder du opskrifter til nedenstående brunchbord lige her.
Her serverer jeg rugvafler med varmrøget laks sammen med røræg og grape med granola.