Rugvafler med varmrøget laks

Rugvafler med varmrøget laks er en skøn lille servering til brunch, frokost eller som en forret. Den består af sprøde vafler af rugmel, toppet med cremefraiche og varmrøget laks og pyntet med smule dild. Det er helt simpelt, tager kun 10-15 minutter at lave, og så smager det ganske vidunderligt.

Rugvafler med varmrøget laks

 

Bedøm denne ret

Brunchret eller rugvafler med varmrøget laks til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 5 min / i alt 10 min

Ingredienser

  • 3 dl rugmel
  • 3 dl mælk (almindelig komælk eller plantemælk)
  • 3 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. flagesalt
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

Pisk rugmel, æg, mælk, bagepulver og salt sammen til en jævn konsistens uden klumper.

Forvarm vaffeljernet, og smelt 1 tsk. smør. Steg vaflerne, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt lidt smør mellem hver vaffel.

Del vaflerne i hjerter. Kom en teske cremefraiche og et stykke laks på hvert hjerte. Pynt med dild og friskkværnet peber, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på rugvafler med varmrøget laks

Til opskriften på rugvafler med varmrøget laks bruger jeg min basisopskrift på rugvafler. Det er en ganske simpel og helt fremragende opskrift, der består af rugmel, æg og mælk. Det giver sprøde, salte madvafler, der kan toppes med alverdens lækkerier.

Du kan både bruge vaflerne til aftensmad, toppes med grøntsager og en god dip, eller som små hapsere. Bruger du et hjerteformet vaffeljern, kan de deles i små individuelle hjerter, der er oplagte som bund til forskellige delikatter.

 

TIP: Prøv også mine grøntsagsvafler med spidskål eller sprøde falafelvafler.

 

rugvafler med varmrøget laks

 

Toppings til rugvafler

Kombinationen med varmrøget laks, cremefraiche og dild er klassisk og delikat. Det passer godt til både brunch, frokost eller som en forret, og så er det noget, de fleste synes om.

Du kan dog sagtens variere toppings til rugvaflerne.  Du kan bruge dem som bund for stenbidderrogn i stedet for blinis. Du kan lave en mellemøstlig variant med falafler, bagte grøntsager såsom peberfrugt og aubergine og en cremet dips som hummus og haydari. Eller du kan toppe dem med det, du normalt ville komme på rugbrød, og på den måde lave en opgraderet frokost menu.

 

TIP: mangler du inspiration til en lækker brunch menu? Så finder du opskrifter til nedenstående brunchbord lige her

 

rugvafler med varmrøget laks brunch

Her serverer jeg rugvafler med varmrøget laks sammen med røræg og grape med granola.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar