Opskrift på grøntsagsvafler
Grøntsagsvafler er en såkaldt madvaffel. Altså en salt vaffel, der kan serveres til frokost eller aftensmad og altså ikke som en sød dessert. Det er en fremragende måde at snige ekstra plusser ind på grøntkontoen. For man tænker altså slet ikke over, at man spiser grøntsager, når man spiser den lækre vaffel.
Hvis du har mod på flere opskrifter på madvafler, vil jeg anbefale dig at gå i kast med disse opskrifter:
- Vafler med hummus og halloumi
- Rødbedevafler med ærtemos og laks
- Vaffeltoast med avocado og pocheret æg
- Vaffelsandwich med kylling
- Falafel vaffel
- Rugvafler
Vafler af spidskål
I denne opskrift laver jeg mine grøntsagsvafler af fintsnittet spidskål. Det er en smagsneutral kåltype, der er nem at snitte helt fint. Og bruger du et grønt spidskål, får vaflerne en flot gyldenbrun farve. Du kan også sagtens bruge et lilla spidskål. Smagen af den samme, men farven bliver naturligvis også derefter.
TIP: Prøv også at grille spidskål efter denne opskrift eller lav en skøn spidskålssalat med mormordressing.
Variationer af grøntsagsvafler
Der er flere variationer, du kan lave til den lækre opskrift på grøntsagsvafler:
- Erstat spidskål med andre typer af fintsnittet kål. Hvidløg, rødkål, grønkål går alt sammen an.
- Erstat kikærtemel med en anden meltype. Kikærtemel giver en god, sprød konsistens, og tilføjer desuden lidt ekstra protein. Men almindelig hvedemel, rugmel eller lignende burde også fungere.
- Erstat æg med et såkaldt vegansk “chia-æg”, hvor du rører 1 spsk. chiafrø op i 2 spsk. lunt vand og lader det trække i 10 minutter, inden du tilføjer det til opskriften.
- Erstat cheddarosten med revet parmesan eller din yndlingsost. Eller undlad den helt, for opskriften fungerer også uden ost. Jeg synes bare, det smager ekstra lækkert.
TIP: Prøv også mine sunde protein pølsehorn