-
Link kopieret
Kyllingespyd med ananas og kokos-quinoa
Saftige, smagfulde kyllingespyd med ananas, der både er super lækre og virkelig nemme at lave!
Spyddene serveres med tilbehør af quinoa kogt i kokosmælk og vendt i friske krydderurter og sprøde kokosflager. Resultatet er drønlækkert og cremet – en genial måde at gøre quinoa lidt mere spændende på.
Sammen giver det en utrolig skøn opskrift med eksotisk twist, der kombinerer sødt og spicy på bedste vis.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 1 t 30 min
INGREDIENSER
Kyllingespyd
- 500 g kyllingebrystfilet
- ½ frisk ananas
- 2 grønne peberfrugter
- 2 rødløg små grillspyd
Marinade
- 2 fed hvidløg
- 3-4 cm frisk ingefær
- 3 spsk. ketchup
- 2 spsk. sojasauce
- 1 spsk. kokossukker eller brun farin
- friskkværnet peber
Kokosquinoa
- 4 dl quinoa
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl vand
- ½ tsk. salt
- saft og skal af 1 usprøjtet limefrugt
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld ristede kokosflager
Marinade
Riv hvidløg og ingefær, og bland dem med marinadens øvrige ingredienser i en frysepose. Skær kyllingefileterne i grove tern, og læg dem i posen. Massér marinaden ind i kødet, og lad det marinere på køl i mindst 1 time og gerne op til 24 timer.
Kokosquinoa
Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i kokosmælk og vand tilsat salt, indtil de små haler på quinoafrøene frigøres (se også kogetid på pakken).
Kyllingespyd
Tænd ovnen på 200°. Skær ananas, peberfrugter og rødløg i grove stykker. Kom ananas og peberfrugter i posen til kyllingen, og vend rundt. Sæt dernæst posens indhold samt rødløg på spyd. Fordel spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter. Spyddene smager også godt grillet.
Kokosguinoa fortsat
Vend limesaft og fintrevet limeskal samt finthakket koriander og mynte i den færdigkogte kokos-quinoa. Pynt med kokosflager.
Kyllingespyd med ananas og eksotisk BBQ-marinade
Kyllingespyd med ananas smager fantastisk med et sweet & spicy twist. Marinaden er lidt som en eksotisk BBQ, og den giver kyllingekødet en vildt skøn smag. Sammen med sød ananas, let bitter peberfrugt og rødløg, får du nogle fantastiske grillspyd! Hvis du har mulighed for at smide spyddene på grillen, kan det varmt anbefales. Den røgede smag giver lige resultatet dét ekstra, men de smager også herligt, når de blot er tilberedt i ovnen.
TIP: Prøv også denne opskrift på kyllingespyd med halloumi eller kebabspyd med græskar
Quinoa kogt i kokosmælk
I ved, hvordan man i nogle lande koger ris i kokosmælk? I denne opskrift har vi gjort det samme, bare med quinoa. Så simpelt - så godt, særligt når det smages til med lidt lime og drysses med mynte og sprøde kokoschips. Kombinationen af det salte og det søde er perfekt. Samtidig er quinoa kogt i kokosmælk lækkert og mættende tilbehør der passer til det meste.
TIP: Prøv også denne lækre opskrift på blomkålscouscous eller en quinoasalat med jordbær, der også vil passe godt til kyllingespydene.

Flere opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad:
Nudler med oksekød og broccoli Sushi-skål med laks og grønne ris Green curry med kylling Rispapirsruller med asiatisk dadel-dip Panang curry med kyllingekødboller Lakse-satayspyd med peanutbutter dressing