Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv (0)

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Tzatziki

Tzatziki er en simpel og utrolig lækker dip, der passer til det meste.

Det et must, når menuen er inspireret af det græske køkken. Eksempelvis når der er græske frikadeller , mousakka eller en græsk salat på menuen. Men den kan serveres til det meste, og er altid også god til buffetter.

Tzatziki

Dip til 4 personer
Forberedelse /I alt 5 min

INGREDIENSER

  • 1 agurk
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt, gerne 10 %
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Skyl agurken, og riv den groft. Saml den revne agurk mellem dine hænder, og pres væden fra over køkkenvasken.

Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med revet agurk, yoghurt, citronsaft og peber i en skål.

Stil skålen på køl indtil servering.

nem Tzatziki  

Nem opskrift på tzatziki

Denne tzatziki laves på den nemmest måde. Man sprænger kort fortalt over, hvor gærdet er lavest, men det ikke går ud over smagen. I mange opskrifter skal man først dræne yoghurten, eksempelvis gennem et kaffefilter. Det kan tage flere timer - derfor bruges deri stedet græsk yoghurt, der har en god fast konsistens. Derudover anbefaler mange, at man drysser revet agurk med salt. Hvorefter det får lov til at dryppe af i en sigte. Derfor presses den revne agurk blot mellem hænderne. Det behøver slet ikke at være så grundigt, for når agurken røres sammen med den faste græske yoghurt, bliver konsistensen perfekt.  

TIP: Prøv dippen til denne lækre græske kartoffelsalat med bønner og lækre hjemmebagte pitabrød

  hjemmelavet tzatziki  

Den bedste tzatziki

Tzatziki skal være frisk og cremet - og den skal smage godt igennem af både yoghurt, agurk og hvidløg. Pas dog på med at tilsætte for meget hvidløg, hvis du laver din tzatziki i god tid. Den får nemlig en stærkere hvidløgssmag, jo længere du lader den trække i køleskabet.  

TIP: Prøv tzatziki til en klassisk græsk salat, en autentisk moussaka eller denne opskrift på græsk linsesalat med feta.

 

Find flere opskrifter på nemme dips

Hvis du er vild med denne opskrift på tzatziki kan du også prøve den indiske version raita eller nogle af disse lækre dips: