Gulerodsfalafler
Gulerodsfalafler er drøn nemme at lave. Så længe du blot husker at sætte kikærter i blød aftenen forinden, tager det nemlig ingen tid at lave sine egne sprøde falafler.
Opskriften her er inspireret af Århus’ bedste falafelbiks, hvor jeg tillod mig at snuse lidt til deres tilberedningsmetode. Her lærte jeg, at de ikke koger kikærterne men blot udbløder dem, inden de blendes til en falafelfars. Det har jeg eksperimenteret med, og jeg synes virkelig, at resultatet er blevet godt. Opskriften giver falalfer, der er sprøde udenpå og bløde indeni – selv hvis du ikke vælger at friturestege dem.
For at lave helt almindelige falafler, kan du erstatte gulerod med kartofler. Men jeg vil nu anbefale at give gulerodsfalaflerNE et forsøg!
TIP: Prøv også at servere opskriften til vafler med hummus og halloumi, en lækker couscoussalat med abrikoser eller til et overdådigt hummusfad med bagte gulerødder og halloumi
Flere opskrifter med falafler
Falafler er en skøn måde at få skabt et sundt, mættende og vegetarisk måltid på. Prøv også en af de mange andre opskrifter med falafler herunder – der er massevis af lækre og kreative bud!
- Edamame-falafler med haydari
- Falafel-pandekager med myntedressing
- Falafelpizza – pizza med kikærtebund
- Falafel vafler med topping
- Verdens bedste opskrift på klassiske falafler