Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Æggekage

En klassisk æggekage er fantastisk hverdagsmad. Det et måltid, der både billigt, nemt og hurtigt at fremtrylle. Og så smager en luftig æggekage med sprød bacon, friskt grønt og ristet rugbrød bare så lækkert.

Æggekagen laves på gammeldages manér med kartoffelmel, hvilket giver en ekstra luftig æggekage. Hvis du ikke har kartoffelmel på lager, kan du sagtens undlade det og blot skære mængden af mælk ned til 1,5 dl.

Æggekage

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 25 min

INGREDIENSER

10 æg
2 spsk. kartoffelmel
2 dl mælk (gerne sødmælk)
Salt og peber

TIL SERVERING
100 g bacon
250 g tomater
1 agurk
1 håndfuld purløg
8 skiver rugbrød
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pisk æg, kartoffelmel, mælk, salt og peber sammen.

Steg bacon sprødt på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Hæld dernæst æggemassen på panden, og lad den sætte sig et par minutter. Kom så panden i ovnen cirka 20 minutter, tilæggekagen hæver flot op og er gylden i overfladen.

Skær tomater og agurk i skiver, og klip purløg fint. Anret det over æggekagen sammen med bacon, og servér med ristet rugbrød.

Nem og luftige æggekage opskrift

Æggekage er en klassisk dansk opskrift. En rigtig frokostklassiker, som man stadig finder på menukortet på mange caféer og danske spisesteder. Serveret med bacon, tomater, agurk, purløg og rugbrød. For mange er æggekagen nok lig med travle hverdagsaftener - for den er så nem at lave, men stadig så lækker. 

TIP: Prøv også denne opskrift tortillapizza og crepe med skinke og ost, der er nemme hverdagshit

  æggekage opskrift  

Æggekage med kartoffelmel

Med et par skefulde kartoffelmel i æggemassen, får man en æggekage, der nærmest rejser sig som en fransk souffle langs kanterne. Den falder let sammen, når den kommer ud af ovnen, men bliver luftig og saftig indeni og sprød og gylden i overfladen.  

TIP: Prøv også disse andre gode danske opskrifter såsom broccolitærte eller koteletter i fad.

  æggekage med kartoffelmel  

Æggekage i ovn

Denne æggekage tilberedes i ovnen. Både fordi, det er nemmest, men også fordi, det sikrer, at æggemassen bliver tilberedt hele vejen igennem. Den bliver altså ikke brændt i bunden og snasket i toppen, men flot gylden, hævet og ligeligt bagt. Æggemassen tilberedes i en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hvis du ikke har sådan en, kan du bruge et ildfast fad som alternativ. Sæt gerne fadet i ovnen, og lad det blive godt varmt, inden du hælder æggemassen i fadet og tilbereder den i ovnen.  

TIP: Prøv også opskriften på cremede røræg

 

Variationer af æggekage

Opskriften er enormt nemt at variere. Du kan tilføje alverdens grøntsager eller kød, alt efter hvad du synes om og har på lager. Det er også en fremragende måde at bruge rester af både kød og grønt. Tilføj eksempelvis en rest kogte kartoffel eller lidt trevlet kyllingekød. Her finder du også et bredt udvalg af opskrifter på æggekage