-
Link kopieret
Æggekage
En klassisk æggekage er fantastisk hverdagsmad. Det et måltid, der både billigt, nemt og hurtigt at fremtrylle. Og så smager en luftig æggekage med sprød bacon, friskt grønt og ristet rugbrød bare så lækkert.
Æggekagen laves på gammeldages manér med kartoffelmel, hvilket giver en ekstra luftig æggekage. Hvis du ikke har kartoffelmel på lager, kan du sagtens undlade det og blot skære mængden af mælk ned til 1,5 dl.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 25 min
INGREDIENSER
10 æg
2 spsk. kartoffelmel
2 dl mælk (gerne sødmælk)
Salt og peber
TIL SERVERING
100 g bacon
250 g tomater
1 agurk
1 håndfuld purløg
8 skiver rugbrød
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pisk æg, kartoffelmel, mælk, salt og peber sammen.
Steg bacon sprødt på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Hæld dernæst æggemassen på panden, og lad den sætte sig et par minutter. Kom så panden i ovnen cirka 20 minutter, tilæggekagen hæver flot op og er gylden i overfladen.
Skær tomater og agurk i skiver, og klip purløg fint. Anret det over æggekagen sammen med bacon, og servér med ristet rugbrød.
Nem og luftige æggekage opskrift
Æggekage er en klassisk dansk opskrift. En rigtig frokostklassiker, som man stadig finder på menukortet på mange caféer og danske spisesteder. Serveret med bacon, tomater, agurk, purløg og rugbrød. For mange er æggekagen nok lig med travle hverdagsaftener - for den er så nem at lave, men stadig så lækker.
TIP: Prøv også denne opskrift tortillapizza og crepe med skinke og ost, der er nemme hverdagshit
Æggekage med kartoffelmel
Med et par skefulde kartoffelmel i æggemassen, får man en æggekage, der nærmest rejser sig som en fransk souffle langs kanterne. Den falder let sammen, når den kommer ud af ovnen, men bliver luftig og saftig indeni og sprød og gylden i overfladen.
TIP: Prøv også disse andre gode danske opskrifter såsom broccolitærte eller koteletter i fad.
Æggekage i ovn
Denne æggekage tilberedes i ovnen. Både fordi, det er nemmest, men også fordi, det sikrer, at æggemassen bliver tilberedt hele vejen igennem. Den bliver altså ikke brændt i bunden og snasket i toppen, men flot gylden, hævet og ligeligt bagt. Æggemassen tilberedes i en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hvis du ikke har sådan en, kan du bruge et ildfast fad som alternativ. Sæt gerne fadet i ovnen, og lad det blive godt varmt, inden du hælder æggemassen i fadet og tilbereder den i ovnen.
TIP: Prøv også opskriften på cremede røræg
Variationer af æggekage
Opskriften er enormt nemt at variere. Du kan tilføje alverdens grøntsager eller kød, alt efter hvad du synes om og har på lager. Det er også en fremragende måde at bruge rester af både kød og grønt. Tilføj eksempelvis en rest kogte kartoffel eller lidt trevlet kyllingekød. Her finder du også et bredt udvalg af opskrifter på æggekage: