-
Link kopieret
Afrikansk curry med kylling og peanutbutter
Dette er en dejlig curry inspireret af det afrikanske køkken. Den indeholder søde kartofler, peberfrugt og kylling, og får smag af masser af skønne krydderier.
Opskriften på afrikansk curry indeholder også peanutbutter, der giver en vidunderlig konsistens og smag til lunende curry.
Den lækre curry er både krydret, cremet og dejlig mættende. Perfekt comfort food, der tilmed er fyldt med gode nærende ingredienser ♥

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 20 min /I alt 50 min
INGREDIENSER
- 500 g søde kartofler
- Olivenolie til stegning
- Salt
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tommel frisk ingefær
- ½ tsk. chilipulver (kan undlades)
- ½ tsk. friskrevet muskatnød
- ½ tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. stødt kanel
- 1 tsk. fennikelfrø
- 2 tsk. stødt koriander
- salt og friskkværnet peber
- 600 g kyllingebrystfilet
- 2 røde peberfrugter
- 2 dåser hakkede tomater
- 5 friske dadler
- 1 dl peanutbutter
- 1 dåse kikærter
- Saft af ½-1 citron
- 1 håndfuld peanuts til servering
Tænd ovnen på 200 grader. Skrub eller skræl søde kartoflerne, og skær dem i tern. Fordel ternene på en bageplade med bagepapir, vend dem i olivenolie og salt, og sæt pladen i ovnen i 20 minutter, til ternene er gyldne.
Hak løget fint, og riv hvidløg og ingefær fint, Svits løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en gryde. Skær kyllingekødet i tern, og brun det i gryden. Tilsæt alle krydderierne, og vend rundt. Rens og skær peberfrugter i tern, og lad dem stege med et par minutter. Hæld hakkede tomater i gryden. Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem halve i gryden. Tilsæt også peanutbutter, og rør grundigt rundt, så det blandes i saucen. Læg låg på gryden, og lad det hele simre i 10 minutter.
Skyl kikærterne i en sigte, og rør dem i din curry sammen med de bagte søde kartoffeltern. Smag til med citronsaft, salt og peber, og drys peanuts over inden servering.
TIP: retten smager også skønt med lidt yoghurt og cremefraiche over, selvom det ikke er så typisk i det afrikanske køkken.
Afrikansk peanutbutter curry
En afrikansk curry med peanutbutter er en af mine yndlingsgryderetter. Opskriften er inspireret af det afrikanske køkken med peanutbutter og en aromatisk krydderiblanding. Og så er den sprængfyldt med grøntsager som søde kartofler, som også er en hyppig ingrediens i mange afrikanske lande. Derudover kommer jeg en håndfuld dadler i gryden, der koges let ud, og det giver saucen den perfekte sødme og et modspil til de spicy krydderier.
Jeg rører peanutbutter i saucen, og det giver både en god smag, og så jævner det saucen en smule, så den får en cremet konsistens. Det er lidt, som man ville tilsætte fløde eller kokosmælk – peanutbutteren “samler” smagen, og gør gryderetten helt uimodståelig.
TIP: Prøv også mine afrikanske opskrifter på shakshuka og dukkah og spicy kyllingedeller
Afrikansk curry med søde kartofler
En anden hyppig ingrediens i det afrikanske køkken er søde kartofler. Rodfrugten har en sødmefuld smag, hvilket passer perfekt til at give modspil til det krydrede køkken, og så kan den kan tilberedes på et utal af måder.
Jeg tilbereder først søde kartoflerne i ovnen, da jeg ønsker, de bevarer deres form og ikke koges helt ud i gryderetten. På denne måde bliver de møre og alligevel let sprøde i kanterne, hvilket også giver en dejlig smag.
TIP: Prøv også søde kartofler i tærte med søde kartofler med eller fyldte søde kartofler med pesto kyllingesalat eller salat med søde kartofler og jordbær.
Variantionsforslag
- Hvis du vil gøre retten vegansk, kan du undlade kyllingen og tilsætte en ekstra dåse kikærter.
- Du kan sagtens variere indholdet af grøntsager, så det passer til dine præferencer og indholdet af dit køleskab. Prøv eksempelvis at bruge almindelige kartofler eller græskar i stedet for søde kartofler. I stedet for peberfrugt kan du bruge squash eller aubergine.
Tilbehør til afrikansk curry
Jeg vil anbefale dig at servere afrikansk curry med fladbrød og en salat. Prøv eksempelvis en super nem quinoasalat og min opskrift på quinoafladbrød eller socca. Du kan også servere retten med naanbrød, der smager skønt dertil. Det er mere spændende end blot at servere retten med ris, og den lidt tunge curry smager dejligt med mere frisk og grønt tilbehør.