-
Link kopieret
Lakse-satayspyd
Satay er en klar favorit fra det asiatiske køkken! Den lækre marinade giver masser af smag, og gør kød utrolig saftigt.
Her er der lavet satayspyd med laks, der smager helt fantastisk! Den fede, saftige laks smager vidunderligt sammen med den krydrede marinade. Husk at servere spyddene med peanutbuttersauce og gerne en asiatisk agurkesalat – det smager himmelsk godt!!

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min/I alt 1 t 15 min
INGREDIENSER
Laksesatay-spyd
500 g laksefilet
1 spsk. revet ingefær
3 fed hvidløg
4 spsk. kokosmælk
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. sesam- eller olivenolie
2 tsk. stærk karry
grillspyd
Laksesatay-spyd
Fjern skindet fra laksen, og skær kødet i tern. Riv ingefær fint. Pil og riv hvidløg. Rør ingefær, hvidløg, kokosmælk, fiskesauce, olie, karry og saft og fintrevet skal af 1 skyllet limefrugt sammen i en skål. Tilsæt lakseternene, og lad dem marinere i mindst 30 minutter i køleskabet og gerne natten over.
Tænd ovnen på 200°.
Sæt lakseternene på spyd. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til laksen er gennemstegt og gylden.
Satayspyd med laks
Lakse-satayspyd er den lækreste udgave af satay, som du måske har prøvet på asiatiske resturanter. Traditionelt laves satay ofte med kylling, og du kan finde opskriften på kyllingesatay lige her.
TIP: Server laksesatay med denne skønne mangosalat med chili
Lakse-satayspyd med peanutbuttersauce
Det kan virkelig anbefales at servere lakse-satayspyd med en peanutbuttersaucee. Når man først har serveret denne dip en gang, så kan den cremede og letspicy dip næsten blive obligatorisk til satayspyd. Her kan du kan finde opskriften på peanutbuttersauce. Den er utrolig hurtigt at lave, og er også god at bruge som dip til grøntsagsstænger eller i rispapirsruller.
Flere opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på dejlig, frisk og farverig asiatisk mad, kan disse følgende opskrifter varmt anbefales:

