Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Lakse-satayspyd

Satay er en af mine favoritter fra det asiatiske køkken! Den lækre marinade giver masser af smag, og gør kød utrolig saftigt.

Her er der lavet satayspyd med laks, der smager helt fantastisk! Den fede, saftige laks smager vidunderligt sammen med den krydrede marinade. Husk at servere spyddene med peanutbuttersauce og gerne en asiatisk agurkesalat – det smager himmelsk godt!!

Lakse-satayspyd

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min/I alt 1 t 15 min

INGREDIENSER
Laksesatay-spyd
500 g laksefilet
1 spsk. revet ingefær
3 fed hvidløg
4 spsk. kokosmælk
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. sesam- eller olivenolie
2 tsk. stærk karry
grillspyd

Laksesatay-spyd

Fjern skindet fra laksen, og skær kødet i tern. Riv ingefær fint. Pil og riv hvidløg. Rør ingefær, hvidløg, kokosmælk, fiskesauce, olie, karry og saft og fintrevet skal af 1 skyllet limefrugt sammen i en skål. Tilsæt lakseternene, og lad dem marinere i mindst 30 minutter i køleskabet og gerne natten over.

Tænd ovnen på 200°.

Sæt lakseternene på spyd. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til laksen er gennemstegt og gylden.

laksesatay med ris, peanutbuttersauce og agurkesalat

 

Satayspyd med laks

Lakse-satayspyd er den lækreste udgave af satay, som du måske har prøvet på asiatiske resturanter. Traditionelt laves satay ofte med kylling, og du kan finde min opskrift på kyllingesatay lige her.  En af de retter, jeg forbinder med min barndom, er satayspyd. Godt nok er jeg opvokset i en pæredansk familie på en villavej i provinsen. Men en af de bedst brugte kogebøger hos mine forældre handlede om det thailandske køkken, og her var den mest plettede side i bogen opskriften på satay med peanutbutterdip. Dengang lavede vi oftest spydene med kylling, og jeg tror, jeg ville have udnævnt kyllingesatay som min livret, hvis du havde spurgt mig som 9-årig ;-) Siden har jeg brugt opskriften på satay mange, mange gange, og jeg er også begyndt at brug marinaden til andet end kylling. Det smager også skønt til tofu eller fisk - særligt laks er helt vidunderligt som satayspyd.  

TIP: Server laksesatay med denne skønne mangosalat med chili

 

lakse-satayspyd

Lakse-satayspyd med peanutbuttersauce

Jeg kan virkelig anbefale dig at servere lakse-satayspyd med en peanutbuttersaucee. Ja faktisk vil jeg nærmest sige, at den cremede og letspicy dip er obligatorisk til satayspyd. Her kan du kan finde min opskrift på peanutbuttersauce. Den er utrolig hurtigt at lave, og er også god at bruge som dip til grøntsagsstænger eller i rispapirsruller.  

Flere opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad

Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på dejlig, frisk og farverig asiatisk mad, kan jeg varmt anbefale dig følgende opskrifter: