-
Link kopieret
Lammeculotte på grill
Denne opskrift på lammeculotte på grill giver det møreste og lækreste kød. Culotte er en udskæring, der er nemt at grille, og den har en virkelig dejlig mild smag af lam.
Jeg marinerer kødet i en blanding af yoghurt, olivenolie, hvidløg, rosmarin og honning. Det gør kødet mørt og fantastisk smagfuldt, og får kødets overflade til at blive let karamelliseret og sprød efter en tur på grillen.
Personligt foretrækker jeg en let rosa, “medium well” stegt culotte. Hvis du ønsker en mere rød steg, kan du finde tips hertil under opskriften.

Kød til 2-4 personer
Forberedelse 10 min + 2 timers marinering /I alt 2 timer 40 min
INGREDIENSER
- 1 lammeculotte (400-500 g)
Marinade
- 1 håndfuld rosmarin
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. yoghurt
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. honning
- salt og friskkværnet peber
Marinade
Hak rosmarin fint. Pil og pres hvidløg. Rør det sammen med yoghurt, olivenolie, honning, salt og peber i en skål.
Puds culotten for sener, og skær riller i fedtsiden. Vend culotten i marinaden i skålen. Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer. Lad den dog gerne marinere 8 timer eller endda natten over i køleskabet.
Tilberedning
Steg lammeculotten på grillen 10 minutter på hver side, eller indtil kernetemperaturen er over 60 grader (se tips til kernetemperatur under opskriften).
Dæk kølet med sølvfolie, et viskestykke eller lignende, og lad det trække i 10 minutter. Skær culottestegen ud, og servér.
Opskrift på lammeculotte på grill
Jeg serverede denne lammeculotte på grill i sommerhuset for hele familien. Det var et kæmpe hit hele vejen omkring middagsbordet. Selv hos de, der normalt ikke er særlig glad for lammekøds karakteriske smag. Lammeculotte er en super lækker udskæring, der er fint og magert. Der er dog mere fedt end culotte fra andre dyr, og det giver mere smag. Culotte fra lam er samtidig en mindre udskæring, og derfor nemt at tilberede og få succes med, hvad end det tilberedes i ovn eller på grill.
TIP: Prøv også kebabspyd af lam, græske lammekoteletter eller lammekølle med dukkah
Hvordan griller man lammeculotte?
Lammeculotte er nemt at tilberede, da det er en mindre udskæring. Derfor kan den nemmere steges jævnt (selv på en grill) og få den jævn kernetemperatur, som sikrer, at kødet er saftigt og lige så rødt, som du foretrækker. Du man både stege lammeculotte i ovnen eller på en grill. I ovnen laver jeg typisk en intervalstegning, der giver det mest møre, saftige kød. Min favorit er dog at tilberede lammeculotte på grill, da det giver en fantastisk smag og kødet får en flot gylden, karamelliseret overflade. Den nemmeste måde at sikre, at en lammeculottesteg lige tilpas stegt, er at bruge et stegetermometer. Det kan nemlig være svært at vurdere kernetemperaturen uden. Alt efter hvordan du foretrækker din culotte, kan stræbe efter følgende temperture. Her skal du tage kødet af grillen, inden du lader den hvile (her vil temperaturen stige en smule, så kødet bliver helt perfekt).
- Rødt: 58 grader
- Rosa: 62 grader
- Gennemstegt: 68 grader
Marinade til lammekød
Rosmarin og hvidløg er fantastisk til lammekød generelt, og det gælder også lammeculotte. Jeg bruger det i denne marinade sammen med olivenolie, yoghurt og honning. Yoghurt tilføjer jer, da det er med til at gøre kødet ekstra mørt. Mens honningen gør, at marinaden karamelliserer let på grillen.
TIP: Prøv også denne opskrift på lammekrone med urter og pistacie.
Tilbehør til lammeculotte
Jeg serverede nogle lækre grillede salater til den grillede lammeculotte. Denne gode salat med grillet squash og majs og grillede gulerødder med rustik pesto, der passede perfekt dertil. Det vil også være skønt med sommersalater såsom denne salat med råsyltet rabarber eller en spidskålssalat med mormordressing. Hvis du skal tænde op i grillen kan jeg også anbefale dig at prøve disse grillede majskolber eller grillet spidskål.