-
Link kopieret
Rød pesto
Rød pesto er en italiensk klassiker. Lavet af soltørrede tomater, der er sprængfyldt med intens solskinssmag. Tilføj revet parmesan, basilikum, olivenolie, hvidløg og citronsaft, og du får en fantastisk lækker pesto.
Du kan lave rød pesto med forskellige krydderurter, nødder og kerner. Her får du en helt klassisk opskrift, men du kan finde flere variationsmuligheder under opskriften.

1 glas pesto
INGREDIENSER
120 g soltørrede tomater i olie (drænet vægt)
25 g parmesan
1 fed hvidløg
50 g nødder eller kerner, fx pinjer og/eller mandler
1 lille håndfuld basilikum
1 dl olivenolie
0,5 citron
Salt
Dræn de soltørrede tomater fra olie i en sigte.
Riv parmesanosten.
Pil og pres hvidløget.
Rist mandlerne let på en tør pande.
Kom drænede soltørrede tomater, parmesanost, mandler, basilikum, olivenolie og citronsaft i en blender. Kør maskinen, til du får en pesto. Du kan lave den så grov eller cremet, som du ønsker. Smag til med citronsaft og en smule salt, og tilsæt evt. lidt ekstra olivenolie, hvis du ønsker pestoen mere flydende.
Opbevar pestoen i en lukket beholder i køleskabet i op til 5 dage.

Opskrift på rød pesto med tomat
Rød pesto er god til så mange ting! Til pastaretter som denne pastasalat med rød pesto. I pizzasnegle, fyldt mørbrad, en rugbrødssandwich eller fyldt kylling. Eller måske bare som dip til grøntsagsstængler eller smørrelse til en sandwich. Jeg elsker en god hjemmelavet pesto, for smagen er virkelig i en helt anden liga, end dem du finder i supermarkedet. En hjemmelavet pesto indeholder ene gode ingredienser og ingen billige olier eller andet kedeligt. Bare få kvalitetsingredienser, der til sammen udgør den rene italienske smagsharmoni!TIP: Prøv også min opskrift på grøn pesto.
