Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Sund gulerodskage

Denne gulerodskage er virkelig lækker! Og så er den endda til den sunde side, da den er uden raffineret sukker og gluten. Perfekt til når man har lyst til noget sødt, der stadig er til den sunde side. Den kan sagtens serveres for gæster, uden man tænker, at det er en rigtig helse-kage.

Sund gulerodskage

Kage til 8-10 stykker

INGREDIENSER
  • Ingredienser til 1 kagebund

  • 3 æg, str. M, delt i blommer og hvider
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 100 g revet gulerod
  • 1 spsk. citronsaft
  • kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 50 g smør
  • 2 1⁄2 dl mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl rosiner (kan undlades)
  • 75 g valnødder, hakkede (kan undlades)
  • Flødeostcreme

  • 200 g flødeost
  • 200 g græsk yoghurt eller skyr
  • 2 spsk. ahornsirup
  • skal af 1 citron
  • 1 spsk. citronsaft
  • kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver

Kom æggeblommer i en stor skål sammen med ahornsirup, revet gulerod, citronsaft, vaniljekorn og kanel, og bland det hele sammen med en gaffel. Smelt smørret, og tilsæt det til skålen sammen med mandelmel og bagepulver. Tilsæt også rosiner og valnødder, hvis du mener, de hører sig til i en gulerodskage.

 

Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt sammen med de andre ingredienser i en stor skål.

 

Smør en springform med en diameter på ca. 22 cm, og fyld dejen i formen. Bag kagen i 50 minutter ved 175 grader. Den er færdig, når en tandstik kan stikkes ind i midten og komme ud ren. Lad gulerodskagen køle helt af, inden du dekorerer den med flødeostcreme.

Flødeostcreme

Pisk alle ingredienserne til flødeostcremen sammen til en ensartet masse, og fordel den på den afkølede kage inden servering. Jeg kommer flødeostcremen i en sprøjtepose og laver roser over hele kagen ved at forme små spiraler.

Glutenfri og sund gulerodskage

En sund gulerodskage, der smager skønt? Det er netop, hvad denne opskrift byder på. Gulerodskagen er ovenud lækker, krydret og svampet og giver mulighed for at snige grøntsager indenbords i kageforklædning. Kagen er glutenfri, da der bruges mandelmel, som både giver en god konsistens og smag.  

TIP: Prøv også min opskrift på sunde gulerodsmuffins eller sund gulerodskage med bønner

  Hvis du i stedet er på udkig efter en helt klassisk gulerodskage med mel og sukker (og helt fantastisk smag selvfølgelig), må du prøve denne opskrift på en vidunderlig gulerodslagkage.
 

Gulerodslagkage

Denne opskrift kan også bruges til at lave en overdådig gulerodslagkage. Opskriften giver en enkelt kagebund - så kan man både vælge at lave dobbeltportion eller mere, alt efter hvor mange lag, man har mod på at kaste sig ud i. Hvis du skal lave en festlig kage til et stort selskab, er det en fantastisk idé, at give den lidt ekstra gas ved at lave kagen til en lagkage - særligt hvis man alligevel skal lave dobbeltportion. Det giver bare lige dét ekstra at få serveret en overdådig gulerodslagkage. Lav to til tre kagebunde, og læg dem sammen med flødeostcremen imellem, inden du pynter kagen med hvide roser af flødeostcremen som glasur. Resultatet bliver så smukt - præcis som du kan se på billederne.

TIP: Prøv også opskriften på et sundt bananbrød eller en sund jordbærtærte