Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Tærte med græskar, feta og spinat

Tærte med græskar er min favorit madtærte. Den kombinerer hokkaido græskar, feta og spinat på bedste vis i en sprød og sund bund af havregryn.

Den lækre tærte er fantastisk hverdagsmad – både til aftensmad og til frokost dagene efter. Den er nemlig utrolig nem at lave og smager både godt lun og kold.

Tærten er også oplagt at servere som en del af en buffet eller et sammenskudsgilde. Her er tærter jo altid et hit, men denne imponerer lige en tand mere end en klassisk variant.

Tærte med græskar, feta og spinat

Tærte til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 50 min
INGREDIENSER
FYLD
1/2 hokkaido græskar
2 spsk. olivenolie
1 spsk. finthakket frisk eller 2 tsk. tørret rosmarin
2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
100 g spinat
3 æg, str. M/L
150 g feta
Salt og friskkværnet peber
TÆRTEBUND
250 g havregryn
1 tsk. salt
1 æg, str. M/L
1 æggehvide
0,5 dl olivenolie
0,5 dl vand
FYLD
Start med at lave fyldet.

Tænd ovnen på 200 grader.

Halvér græskaret, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mundrette tern, fordel dem på en beklædt bagepladen, og vend ternene i olivenolie. Drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, indtil ternene er møre.

TÆRTEBUND
Lav nu tærtebunden, ved at blende havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olivenolie, og kør maskinen igen, så melet
bliver til en smuldret dej. Tilsæt 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og fjern det øverste stykke. Flyt forsigtigt tærtedejen over i en smurt tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.

FYLD
Hak løget fint, og riv hvidløgene. Svits det i olivenolie på en pande sammen med rosmarin, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt spinaten, dryp med balcamicoeddiken, og kværn salt og peber over panden. Lad det stege, indtil spinatbladene falder let sammen. Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt pandens indhold, smuldret feta, bagte græskartern samt salt og peber, og bland det sammen. Fordel fyldet i den bagte tærtebund, og bag så tærten i cirka 20 minutter, indtil æggemassen er fast.

Tærte med græskar, spinat og feta glutenfri havregryn
Tærte med græskar, spinat og feta1

Glutenfri tærte med græskar

Tærte med græskar, feta og spinat er en klassisker hjemme hos os, når der er tærte på menuen. Jeg elsker kombinationen af det sødmefulde græskarkød og den salte og cremede feta ost.  

Tip: Prøv også kombinationen af græskar og feta i denne salat eller lav sprøde græskarfritter

  Spinat i tærte er en god måde at tilføje mere grønt til måltidet. Jeg steger spinaten sammen med løg og hvidløg på en pande og smager det til med lidt balsamicoeddike, inden det vendes i æggemassen. Balsamicoen giver en skøn smag, der også passer perfekt til de andre ingredienser.   Tærte med græskar, spinat og feta glutenfri  

Tærte med hokkaido græskar

Jeg bruger hokkaido græskar i denne opskrift. Det kan du finde i de fleste almindelige supermarkeder i efterår- og vintermånederne. Hokkaido græskar har en sød smag, der passer dejligt til den salte smag af feta. Derudover får det en virkelig lækker konsistens, når græskartern ristes i ovnen. De bliver sprøde udenpå og saftige indeni. Og så kan skallen sagtens spises, så man slipper for besværet med at skrælle det. Du kan også bruge andre former for græskar til opskriften. Butternut fungerer også fremragende, men konsistensen er lidt blødere og smagen mildere. Du vil også skulle skrælle butternutgræskaret, da skallen bliver lidt mere sej i ovnen. Derfor anbefaler jeg hokkaido til opskriften. Hvis du ikke er fan af græskar, eller hvis det ikke er i sæson, er der også mulighed for at udbytte det med rodfrugter. Prøv eksempelvis søde kartofler eller rødbede. Her skal du bruge helt samme fremgangsmåde.  

TIP: Prøv også min opskrift på fyldt græskar med kebab og tabbouleh eller shepherds pie med græskarmos

  Tærte med græskar, spinat og feta

Glutenfri tærtebund af havregryn

Min tærte har det twist, at bunden består af havregryn, og derfor er den langt mere mættende samt propfyldt med fuldkorn og fibre. Jeg bruger nemlig min opskrift på en glutenfri tærtebund med havregryn. Tærtebunden fungerer fremragende som en basisopskrift, du kan fylde med lige præcis det, du synes om eller har på lager. Måske du har lyst til en klassisk porre-kartoffel-tærte? Eller er det dagen, hvor du vil prøve en ny kombination som denne efterårstærte med græskar?

Nem tærtebund af havregryn

Tærtebunden er utrolig nem at lave – især hvis du er indehaveren af en foodprocessor. Her kan du kværne havregrynene til fint mel i maskinen, inden de resterende ingredienser tilføjes, og dejen samles. Derefter kan dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir – helt uden, at du skal have fingerne i det! Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du købe færdigmalet havremel til opskriften. Her vil du nemt kunne samle dejen ved at ælte alle ingredienserne sammen ved håndkræft i en skål.  

Tips til den bedste tærte med græskar

Hvis du kaster dig ud i opskriften, har jeg følgende tips og idéer til variationsmuligheder:
  • I stedet for hokkaidogræskar, kan du bruge butternut græskar eller rodfrugter.
  • Hvis du bruger hokkaidogræskar, behøver du ikke at skrælle græskaret. Hvis du bruger butternut, skal græskaret skrælles.
  • Erstat spinat med grønkål, og steg det på panden, til det falder let sammen.
  • Erstat gerne feta med gedeost, der også smager vidunderligt til græskar.
  • Hvis du ønsker at lave en mælkefri tærte, kan du undlade ost.
  • Prøv at drysse lidt kerner eller kikærter over tærten inden bagning. Det giver et skønt twist og en virkelig god smag.
  • Erstat rosmarin med andre krydderier såsom salvie eller timian.
glutenfrie tærter

Flere lækre opskrifter på tærter

Jeg bruger min glutenfri tærtebund af havregryn i flere opskrifter på bloggen. Den er fantastisk fyldt med sæsonens bedste råvarer. Prøv nogle af mine favoritter her: