-
Link kopieret
Tarteletter af butterdej
Har du prøvet at lave hjemmelavede tarteletter af butterdej? Det er både enormt nemt og utrolig lækkert! Tarteletskallerne bliver lette og knasende sprøde med en god smag af smør, perfekt til traditionel tarteletfyld eller andre lækkerier.
Skallerne laves af butterdej i små tærte- eller muffinforme. Hvis du følger angivelserne i opskriften nedenfor, kan du få både flotte rustikke tarteletter, der smager hundrede gange bedre end dem, du finder i supermarkedet.
Brug de hjemmelavede tarteletter til at lave klassiske tarteletter med kylling og asparges, eller fyld dem med frisk, skaldyr og/eller grøntsager.

12 boller til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 30 min
INGREDIENSER
- 2 plader fersk butterdej
Endvidere
- 12 muffinsforme eller små tærteforme
- Bagepapir
- Bælgfrugter til blindbagning
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Udstik cirkler, der passer ned i muffinsformene, med kanten af formen eller et glas. Tryk forsigtigt butterdejen ned i formene, og placér dem på en bageplade med bagepapir.
Klip bagepapir ud i firkanter. Krøl dem sammen, og læg dem over buttedejen. Fyld formene med tørrede bælgfrugter.
Sæt tarteletterne i ovnen og blindbag dem i 10 minutter. Fjern derefter bagepapir og bag dernæst tarteletskallerne i cirka 10 minutter yderligere, til de er flot gyldne.

Opskrift på hjemmelavede tarteletter af butterdej
Købevarianterne når ikke de her hjemmelavede tarteletter af butterdej til sokkeholderne! De har en skøn smag, er knasende sprøde og helt lette. Og slet ikke kedelige og halv-tørre, som jeg synes, man ofte oplever med købte tarteletskaller. Egentlig er det måske lidt at trække den at kalde tarteletskallerne helt hjemmelavede. For butterdejen køber jeg altså, og det er den eneste ingrediens. Hjemmelavet butterdej har jeg dog aldrig helt haft succes med, så det her må blive et godt kompromis mellen en 100% hjemmelavet tartelet og en købevariant.TIP: Prøv også andre skønne opskrift på mormormad såsom boller i karry, min bedste broccolitærte og den gode mørbradgryde med bacon.


Blindbagning af butterdej
Til at lave tarteletter af butterdej, skal du blindbage butterdejen. Blindbagning er en teknik, hvor en dej først bages i formen fyldt med tørrede bælgfrugter. Deres vægt holder dejen på plads langs formen, så den ikke hæver op. Jeg bruger her tørrede kikærter, men alle former for tørrede bælgfrugter kan bruges. Når de først er brugt til blindbagning, vil jeg ikke anbefale dig at spise bælgfrugterne efterfølgende. Men du kan sagtens gemme dem til næste gang, du skal blindbage i en pose i skabet. Når butterdejen er trykket forsigtigt ned i formen, lægger jeg bagepapir ovenpå, inden det fyldes med tørrede bælgfrugter. Et godt tip er at krølle bagepapiret sammen, så det bliver godt krøllet, inden du lægger det over butterdejen. På den måde kan det nemmere passe ned i formen. Når butterdejsskallerne er blindbagt fjernes bælgfrugterne og bagepapir, og så skal de bages flot gyldne, inden de er klar til servering.