Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv (0)

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Blondies med hvid chokolade og rabarber

Blondies er den lækreste svampede kage bagt på hvid chokolade. Som en brownie, bare lys, og deraf kommer navnet.

Den perfekte blondie skal have et sprødt ydre og et kompakt, svampet indre. Med en god smag af hvid chokolade og gerne med stykker af chokoladen i overfalden, der bliver gylden og karamelliseret ved bagning.

Blondies er en ret sød kage, og derfor holder jeg af at tilsætte et syrligt twist i form af små stykker rabarber. Det smager så vidunderligt skønt til den hvide chokolade, og så ser de pink stykker rabarber så smukt ud i kagen.

Blondies med hvid chokolade og rabarber

Kage til 12 personer
Forberedelse 10 min /I alt 40 min

INGREDIENSER

150 g smør
125 g hvid chokolade
2 æg
125 g sukker
100 g mel
1 knsp. salt

TOPPING
150 g rabarber
75 g hvid chokolade
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Smelt smør i en kasserolle, og tag den af varmen. Tilsæt 125g hakket hvid chokolade, og rør rundt, til chokoladen smelter.

Pisk æg og sukker sammen, til det bliver luft og luftigt. Tilsæt så mel og salt, og pisk igen, til du har en luftig dej. Vend chokoladeblandingen i dejen.

Hæld kagedejen i en form på ca. 20x25cm beklædt med bagepapir.

Skær rabarberne små stykker – hvis de er for store, vil kagen blive våd. Hak de resterende 75 g hvid chokolade groft. Drys rabarber og hvid chokolade over kagen, og vend let rundt. Det skal stadig blive hovedsagligt i overfladen.

Bag kagen i cirka 30 minutter til overfladen er flot gylden. Mærk efter med en gaffel om kagen er bagt færdig, og at dejen ikke er flydende i midten af kagen.

Lad kagen køle af, og lad den så sætte sig natten over i køleskabet. Den smager bedst, når den har stået på køl i mindst 12 timer.

hvid chokolade rabarber blondies

blondies med rabarber

 

Opskrift på blondies

Blondies med hvid chokolade og rabarber er den lækreste søde servering. Svampet, let sprød i kanterne, cremet, sød og med syrlige stykker af pink(!) rabarber. Det er virkelig en herlig sommerkage. Den søde, svampede lækre sag, der bedst beskrives som den populære brownies lidt mindre kendte, blonde søster. Med samme svampede konsistens, men blot bagt på hvid frem for mørk chokolade.  

TIP: Prøv også den bedste opskrift på jordbærtærte eller en fransk clafoutis med kirsebær eller chokolademuffins med rabarber, der skønne sommerkager.

   

Blondie med rabarber

I denne opskrift på blondies har kagen et twist af rabarber. De syrlige stængler (der faktisk er en grøntsag og ikke en frugt - vidste I det?) giver en dejlig kontrast til den ellers meget søde kage. Hvid chokolade og rabarber er virkelig et godt makkerpar. Det er rigtig lækkert at bruge rabarber i bagværk, hvor de smukke farverige stængler både pynter og smager. Deres friske smag gør sig så godt i søde kager, de kan bruges i en simpel rabarber crumble eller den flotte rabarbertærte med marcipan. Hvis du har en rest rabarber tilbage efter kagebagningen, kan du også lave en portion rabarberkompot, enten den helt klassiske i gryde eller denne opskrift på rabarberkompot i ovn. Gem eksempelvis de ikke nær så pink dele af stænglerne til en omgang kompot, hvor farven ikke betyder så meget. Denne opskrift på råsyltede rabarber kan også varmt anbefales, der bliver rabarberne perfekt søde/syrlig og dejlig sprøde, og også kan bruges på en lækker sommersalat.   hvid chokolade blondie blondies kage dej  

Tips til opskriften på blondie med hvid chokolade og rabarber

  • Pas på med at bruge for tykke rabarberstængler, og skær dem gerne i tynde skiver. Rabarber indeholder en del væske, som kan gøre kagen for våd, hvis de tilsættes i for store stykker.
  • Brug gerne en hvid chokolade af høj kvalitet. Der er stor forskel på hvid chokolade, hvor meget kakaosmør i forhold til sukker, den indeholder, og det kan influere resultatet. 
  • Kagen skal bages flot gylden i overfladen. De små stykker hvid chokolade må gerne blive gyldentbrune, så de karamelliserer, hvilket smager virkelig dejligt. 
  • Du kan ikke bruge frosne rabarber til kagen, da disse vil tilføje for meget væske til kagen.
  • Du kan nemt undlade rabarber, hvis det ikke er i sæson. Tilføj evt. friske bær såsom hindbær, solbær eller ribs, eller lav en helt simpel blondie uden andet end hvid chokolade - det smager også skønt!
  • Kagen kan sagtens fryses. Optø den gerne langsomt i køleskabet over 24 timer inden servering.

  blondie med rabarber og hvid chokolade