-
Link kopieret
Ærtehummus
Denne ærtehummus kan det hele! Den er nem, sund, billig, enormt lækker, og så har den den fineste grønne farve.
Dippen består af ærter fra frost, der blendes sammen med ingredienserne, vi kender fra en klassisk hummus. Det giver en cremet og velsmagende dip, der smager skønt til det meste.

Dip til 4 personer
Forberedelse /I alt 5 min
INGREDIENSER
- 250 g frosne grønne ærter
- 3 spsk. tahin, gerne lys
- 2 spsk. olivenolie
- 0,5 citron
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. stødt spidskommen
- Salt
- Cirka 0,5 dl vand
Hæld kogende vand over de grønne ærter i en sigte, så de tør hurtigt op.
Blend ærter, tahin, olie, citronsaft, pressede hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor, blender eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil dippen har opnået den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide, at den er cremet men stadig en smule grov. Smag hummussen til med citronsaft og salt, og servér.
Dippen holder sig på køl i cirka 4 dage. Den kan sagtens fryses.


Opskrift på grøn ærtehummus
Den lækre ærtehummus er som en nordisk udgave af den mellemøstlige hummus - perfekt til lækre, sprøde falafler eller over de nemme falafel vafler. Tradition hummus laves af kikærter, og du kan finde et hav af lækre hummus opskrifter med kikærter og forskellige grøntsager her. I denne opskrift erstatter jeg altså kikærterne med grønne ærter fra frost, og det er en både virkelig lækker, sund OG billig udgave af hummusen. De grønne ærter fra frost koster ikke meget mere end 10 kr, og man kan virkelig lave en stor portion ærtehummus af sådan en pose. Den lækre ærtehummus har enormt mange anvendelsesmuligheder. Jeg elsker at servere den til grøntsagsstænger som en snack eller til frokost, men den er også fremragende som smørrelse i en sandwich, i madpandekager såsom spinatpandekager eller som tilbehør til diverse aftensmadsretter. Prøv eksempelvis dippen på de skønne grøntsagsvafler eller til disse squashfrikadellerTIP: Hvis du foretrækker en mere neutral ærtemos, kan du prøve denne opskrift.
